Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Homofili er avskyelig for Gud

Nå er den tidligere fotballspilleren utnevnt som styremedlem i FAs inkluderingsråd, for å fremme likestilling innenfor sporten.

(Dagbladet): The Football Association (FA) måtte torsdag kveld forsvare utnevnelsen av den tidligere fotballspilleren Michael Johnson som styremedlem i sitt nye inkluderingsråd (Inclusion Advisory Board).

Dette etter at han i 2012 beskrev homofili som «avskyelig».

- Avskyelig ut fra min tro
Under BBC1-serien «The Big Question» nektet Johnson å støtte FAs kampanje mot homofobi. Debatt dreide seg om etikk innenfor sporten.

Se video øverst i saken.

Tre ganger på rad spør programleder Nicky Campbell om den tidligere fotballspilleren støtter FAs antikampanje, hvor Johnson svarer:

- På grunn av min tro, og på grunn av Bibelen som jeg leser, i Bibelen står det at homofili er avskyelig for Gud.

Fremmer likestilling
40-åringen, som har spilt forsvarer for Birmingham City, Derby og Notts County, ble regnet som en sterk kandidat for styret på grunn av sitt engasjement og arbeid mot rasisme.

Inkluderingsrådet ble opprettet av FA for å fremme likestilling innenfor fotballen.

Godtar forklaringen
Ifølge The Guardian sier Johnson i en uttalelse publisert av FA torsdag kveld at han anger dypt på sine kommentarer i programmet.

- Jeg ble invitert på programmet for å snakke om min tro. Jeg var ikke forberedt på spørsmålet, og angrer på måten jeg svarte. Det var feil, og er et synspunkt jeg ikke lenger har.

FAs styremedlem og leder av inkluderingsrådet, Heather Rabbatts, har uttalt at hun aksepterer hans forklaring om hva som skjedde, og hans anger over hendelsen.