Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Homohets av verste slag»

Bergens byrådsleder vurderer å trekke støtten til TV 2 etter Ernst A. Lersveens innslag om Mia Hundvin. - Uttalelsene var direkte ondskapsfulle, pinlige og homohets av verste slag, sier Trond Tystad.

Ap-politikeren er fungerende byrådsleder i Bergen, og vil nå vurdere om lokalpolitikerne i Bergen fortsatt vil støtte kanalen foran fornyelsen av konsesjonen, skriver Bergens Tidende.

Cowboy-journalistikk

Tystad mener Lersveens uttalelser om Mia Hundvins partnerskap i Fotballextrasendingen 9. juli var direkte pinlige. I går kom det fram at også TV 2-kollega Frithjof Wilborn var sterkt kritisk til sendingen.

- Uttalelsene fra middelaldrende Lersveen er utrykk for middelalderske holdninger. TV 2 burde holde seg for god til den slags «cowboy-journalistikk», sier Tystad til avisa.

Ap-politikeren sier sjøl han hoppet i stolen da Lersveen spurte reporter Harald Bredeli om Mia «måtte» gifte seg.

- Uttalelsene var direkte ondskapsfulle, pinlige og homohets av verste slag.

Mia er robust

Tystad er redd for at også unge homofile kan bli rammet av Lersveens fleiping.

- En robust jente som Mia Hundvin kan sikkert tåle den slags. Det kan være verre for andre unge homofile som sliter med selvbildet sitt, når en av de nest profilerte homofile i Bergen blir hetset på den måten, sier Tystad.

Byrådslederen har ikke tatt kontakt med TV 2 direkte, men forventer at kanalen griper inn i saken.

- Det er mange politikere som har stått på for TV 2, da er det fint om kanalen opptrer på en måte som gjør at en slipper å bli flau.

WILBORN OG LERSVEEN KRANGLER: Nå vurderer Bergens byrådsleder å trekke støtten til TV 2 etter Ernst A. Lersveens innslag om Mia Hundvin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media