Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Homsevitser, mannepupper og amøbehets

Hva gjør en CNN-stjerne i ellevill twitterkrangel med Wayne Rooney og Rio Ferdinand?

FÅR OG GIR PEPPER: Rio Ferdinand får mye pepper fra Piers Morgan, som hevder at fotballstjernen blir lett skadd. Men Ferdinand er ikke fremmed for å ta igjen. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix
FÅR OG GIR PEPPER: Rio Ferdinand får mye pepper fra Piers Morgan, som hevder at fotballstjernen blir lett skadd. Men Ferdinand er ikke fremmed for å ta igjen. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det foregår for tida en ganske så interessant twitterkrangel mellom CNN-programleder Piers Morgan (46), og Manchester United-spillerne Wayne Rooney (25) og Rio Ferdinand (32).

Gjennom hele april har det haglet giftige kommentarer mellom de to «leirene». Verken uheldige bilder av de involverte, eller opplagte stavefeil i meldingene deres, får gå upåaktet hen i twitteruniverset.

- Dum som Rooney Verst går det nok ut over vekta til CNN-stjerna Piers Morgan, og intelligensen og smerteterskelen til Ferdinand.

Gjennom store deler av april er Morgan blitt beskyldt av Ferdinand for å ha «mannepupper», såkalte «moobs».

Ferdinand er på sin side blitt kalt både amøbe og blitt beskyldt for å være like dum som lagkamerat Wayne Rooney, som dermed også ble trukket inn i krangelen.

Krangelen blir nå fulgt av godt over 1,5 millioner twitrere, i skrivende stund henvoldsvis 580 306 (Morgan), 837 907 (Ferdinand) og 180 019 (Rooney).

Opphavet ser ut til å være en rekke kommentarer fra Arsenal-fan Morgan, om at Ferdinand filmer og ikke klarer å holde seg på beina.

Morgan har blant annet gitt Ferdinand det lite populære kallenavnet «Sicknote» («sykmelding»).

- Har mannepupper Ferdinand, som må kunne beskrives som godt over middels aktiv på Twitter, har på sin side erkjent at det muligens stemmer at han er mye skadet. Han slår derimot tilbake mot Morgan ved å kalle ham tjukk.

Ferdinand ser nærmest ut til å ha en kampanje gående for å få folk til å innse at Morgan har mannepupper, såkalte «moobs», og signerer en rekke artikler med koden #piershasmoobs.

«BEVIS»: Piers Morgan mener dette bildet av Rio Ferdinand beviser at det er fotballspilleren, ikke CNN-stjernen, som har pupper. Plagget er nemlig en BH, slår Morgan fast. Faksimile: Twitpic
«BEVIS»: Piers Morgan mener dette bildet av Rio Ferdinand beviser at det er fotballspilleren, ikke CNN-stjernen, som har pupper. Plagget er nemlig en BH, slår Morgan fast. Faksimile: Twitpic Vis mer

«Husk gutter, at jeg kan tross alt ta fettsuging. Det finnes ikke plastisk kirurgi for å forbedre hjernen,» var Morgans svar 8. april.

Ferdinand har seinere gått ut og oppfordret twitterbrukerne til ikke lenger å følge Piers Morgan, noe som så ut til å ha liten effekt.

I et seinere innlegg gir Morgan en liten pekepinn med tanke på bakgrunnen for konflikten:

«Jeg er bare besatt på å slå deg i antall fans, og på at Arsenal vil slå United i kampen om tittelen. Begge tingene vil skje,» skrev han.

Løy om nettmobbing Seinere så krangelen ut til å eskalere, og de spydige kommentarene om Morgans vekt kom hyppigere fra Ferdinand.

Til slutt vitset han selv med omfanget, og hevdet han var blitt kontaktet av representanter for Twitter, som på vegne av Morgan ba ham slutte med nettmobbingen.

Nyheten ble fanget opp og publisert av blant andre The Guardian, men viste seg seinere å være oppspinn for fotballspillerens side, ifølge avisa Metro.

Mobber stavefeil Heller ikke Rooney, som er fersk twitrer denne måneden, slipper unna de spydige kommentarene fra CNN-programlederen. 25-åringen, som nok gjør det bedre på fotballbanen enn han gjorde i engelsktimene på skolen, blir til stadighet mobbet for sin dårlige språkbruk.

«Forundret over at Wazzaroon85 ikke er blitt suspendert fra Twitter ennå for gjentatt ødeleggelse av språk og grammatikk, skriver han.

Etter å ha korrigert stavingen til Rooney en rekke ganger, svarte til slutt fotballspilleren med å takke Morgan for hjelp, og titulerte ham med «sir».

Homsehets og BH-vits I går og i dag har det kranglevorne trekløveret vært i gang igjen. Denne gangen er det Morgan som spiller ut trumfkortet for å få Ferdinand til å slutte å mobbe ham for «mannepuppene».

- HAR MANNEPUPPER: Piers Morgan er dommer i NBC-programmet «America's Got Talent», men har nå sitt eget show på CNN. Programlederen henges ut av Rio Ferdinand, som hevder Morgan er tjukk og har mannepupper. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Scanpix
- HAR MANNEPUPPER: Piers Morgan er dommer i NBC-programmet «America's Got Talent», men har nå sitt eget show på CNN. Programlederen henges ut av Rio Ferdinand, som hevder Morgan er tjukk og har mannepupper. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Scanpix Vis mer

«Kan du forklare dette bildet. Du ser ut til å ha på deg en BH,» skriver Morgan, og ber med det om at puppevitsene uteblir. Når han ikke får svar fra Ferdinand, følger han opp med denne meldingen:

«Hva GJØR du på dette bildet? Er du på audition for «Brokeback Mountain 2»,» spør Morgan.

Ferdinand har foreløpig ikke svart på kommentaren.

HETSES FOR GRAMMATIKKEN: Wayne Rooney har hatt flere skrivefeil i twittermeldingene sine. Disse er blitt behørig og sarkastisk «rettet opp» av Piers Morgan. «Yes sir, takk skal DU ha for å ha rettet på meg,» twitret Rooney i går. Foto: Scott Heppell/AP/Scanpix
HETSES FOR GRAMMATIKKEN: Wayne Rooney har hatt flere skrivefeil i twittermeldingene sine. Disse er blitt behørig og sarkastisk «rettet opp» av Piers Morgan. «Yes sir, takk skal DU ha for å ha rettet på meg,» twitret Rooney i går. Foto: Scott Heppell/AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media