I SISTE LITEN : Hønefoss-spiller Lars Lafton i duell med Ranheim-keeper Andreas Lindberg. Lafton og co trakk til slutt det lengste strået.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I SISTE LITEN : Hønefoss-spiller Lars Lafton i duell med Ranheim-keeper Andreas Lindberg. Lafton og co trakk til slutt det lengste strået. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Hønefoss avgjorde i 120. minutt

Møter Fredrikstad til opprykksfinale.

(Dagbladet): Hønefoss - Ranheim 2-1 eeo.

Hønefoss skal spille kvalikfinale mot Fredrikstad etter at de slo Ranheim i første kvalikrunde til Tippeligaen i kveld.

Men seieren satt langt inne.

Ranheim ledet nemlig kampen, og Hønefoss måtte til siste minutt i andre ekstraomgang før Madiou Konate avgjorde til hønsas fordel.

Dermed får Hønefoss enda en sjanse til å fornye kontrakten med norsk toppdivisjon.

- Jeg er veldig glad. En fantastisk avslutning på en utrolig spennende match. Jeg visste vi skulle møte et bra lag, men så tøft som dette hadde vi kanskje ikke håpet det skulle bli, sier trener Tom Gulbrandsen til NRK.

- Fredrikstad overbeviste mot Løv-Ham, så vi må nok opp et nivå til for å berge plassen. Vi har en uke å trene på, det blir viktig, sier han.

Rystet
Ranheim rystet hjemmepublikummet på Hønefoss da de tok ledelsen etter pause.

Innbytter Robert Stene hadde ikke vært borti ballen før han plutselig dukket opp inne i feltet da overlegget kom, og med et vakkert hodestøt styrte han bortelaget et skritt nærmere Tippeligaen.

Men Hønefoss svarte åtte minutter senere.

HELTEN: Madiou Konate jubler over 2-1 målet sitt. Han gratuleres av Alexander Hassum og Kamal Saliti (t.v.) 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HELTEN: Madiou Konate jubler over 2-1 målet sitt. Han gratuleres av Alexander Hassum og Kamal Saliti (t.v.) Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Madiou Konate hadde ikke vært borti ballen han heller, da han lurte seg bak Ranheim-forsvaret, og nærmet dempet ballen forbi keeper Andreas Lindberg.

Begge lag skapte flere muligheter til å avgjøre, men ingen klarte det før full tid. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Avgjorde i siste minutt
De startet Hønefoss best.

Kamal Saaliti holdt på å skaffe jubel allerede etter tre minutter, da han trakk inn fra venstrekanten og banket ballen i krysstanga. Ranheim virket slitne, og la seg veldig mye lavere enn tidligere i kampen.

Men det skulle altså være i aller siste minutt denne gangen. Konate ble glemt av Ranheim-forsvaret igjen, og kranglet ballen over linja.

Lettelse for Hønefoss.

- Mitt viktigste mål siden jeg kom til Hønefoss. Jeg er veldig glad for å kunne komme inn og avgjøre. Jeg var litt irritert da jeg ikke fikk spille fra start, men det har jeg glemt nå, sier matchvinneren, ifølge NTB.

— Da jeg kom inn bestemte jeg med for å gi alt og kjempe for hver eneste ball. Jeg var redd for offside da jeg fikk det nydelige gjennomspillet før jeg scoret, sier Konate.