STRAFFES HARDT: Hønefoss-keeper Steve Thomas Clark spilte 12 kamper uten gyldig tillatelse. Det kostet klubben dyrt.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STRAFFES HARDT: Hønefoss-keeper Steve Thomas Clark spilte 12 kamper uten gyldig tillatelse. Det kostet klubben dyrt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Hønefoss fratatt ett poeng for bruk av spiller uten gyldig arbeidstillatelse

- Lysten til å drive fotball blir nærmest borte etter dette.

- Å motta en slik beskjed fra NFFs Doms- og Sanksjonsutvalg på en fredag ettermiddag er ikke noe vi setter spesielt pris på. Vi kommer til å bruke hele helgen nå på å gå gjennom saken, og vi kommer til å anke denne avgjørelsen, sier daglig leder i Hønefoss BK, Per Christian Balke, til klubbens hjemmeside.

NFFs påtalenemnd anmeldte Hønefoss til Doms- og sanksjonsutvalget fordi Hønefoss benyttet målvakten Steve Clark i tolv eliteseriekamper denne sesongen til tross for at han ikke hadde gyldig arbeidstillatelse. Han var dermed ikke spilleberettighet for klubben.

Ikke fornyet arbeidsavtale Det var 20. juni i år at klubben fikk vite at de kunne risikere å miste poeng.

Utvalget legger blant annet til grunn at Hønefoss ikke hadde sikret at det forelå fornyelse av Clarks arbeidstillatelse da den utløp 31. desember i fjor. Det legger også til grunn av personer som har handlet på vegne av klubben har opptrådt uaktsomt når man har benyttet den aktuelle spilleren uten gyldig arbeidstillatelse i kamp.

- Vi jobber med saken nå. Vi skal sette oss ned i helga og se på saken. Vi kommer selvfølgelig til å anke, sier medieleder Kjetil Skogheim til Dagbladet.

Til slutt legger utvalget i formildende retning vekt på at det var klubben selv om meldte fra om overtredelsen, og at klubben ikke synes å ha spekulert i å oppnå en uberettiget fordel.

Vanvittig timing I og med poengtapet har Hønefoss havnet ett poeng nærmere Sandnes Ulf på kvalifiseringsplassen. Kun tre poeng skiller de to lagene på 13. og 14.-plass. Hønefoss har igjen serieleder Molde borte og tredjeplasserte Rosenborg hjemme i årets sesong.

- Vi synes tidspunktet på denne avgjørelsen er helt vanvittig. De (NFF) har hatt denne saken i over to måneder, nå føler vi at de blander seg direkte inn i nedrykksstriden. Det blir som å slå beina unna en skiflyger på vei ned ovarennet. Lysten til å drive fotball blir nærmest borte etter dette, sier en fortvilet styreleder i Hønefoss BK, Ivar Gunnar Lia, til NTB.

Nestleder i Doms- og sanksjonsutvalget Solveig Hagman har følgende så si om påstandene fra Hønefoss-lederen.

- Vi er jo ikke NFF og er oppnevnt av fotballtinget. Vi fikk saken oversendt 8. oktober. At tidspunktet er uheldig får vi ta til etterretning, men jeg føler at vi ikke kan ta hensyn til det, Hagman til NTB.

Beklager Norges Fotballforbund respekterer Doms- og sanksjonsutvalget, men beklager likevel at det har tatt for lang tid å komme med en dom. - Jeg har hatt samtaler med presidenten i kveld, og selve saken kan vi ikke si noe om all den tid den er fortsatt ikke avsluttet, blant annet på grunn av ankefristen. Men vi må få lov å sette spørsmålstegn ved prosessen, og det jeg vil si er urovekkende nære en situasjon som kan gripe rett inn i nedrykksstriden, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem - Fra denne saken ble kjent til Doms- og sanksjonsutvalgets konklusjon har det gått altfor lang tid, og jeg beklager og reagerer på at utvalget kommer med sin konklusjon når det kun gjenstår to serierunder, når de kommer med en annen konklusjon enn innstillingen var på, sier Siem.
Boten er på 50.000 kroner, men påtalenemnda innstilte på 75.000 kroner.

(NTB/Dagbladet)