Hønefoss i krise. Vil selge og ha lønnskutt

Må unngå konkurs.

KRISE: Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs. Her trener Rune Skarsfjord.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRISE: Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs. Her trener Rune Skarsfjord. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs.

Onsdag sendte klubben ut en redegjørelse hvor de forklarte om situasjonen i klubben.

«HBK er i en meget alvorlig økonomisk situasjon og er derfor nødt til å ta grep for å berge klubbens videre eksistens, både som toppklubb men også som breddeklubb og den samfunnsaktøren klubben er», het det i redegjørelsen.

Lønnskutt To av tre i klubbens administrasjon har sagt opp. I tillegg er resten av klubben, spillerne inkludert, bedt om å bidra med lønnskutt.

Kaptein Thomas Braaten sier til Ringerikes Blad at spillerne er positive til å bidra med lønnskutt.

- Vi er interesserte i å ofre noe for at dette skal gå bra, sier Braaten til lokalavisen

For å redusere kostnadene forsøker klubben nå aktiv å selge spillere. Alexander Groven ble onsdag solgt til Sarpsborg 08, mens Øyvind Hoås gikk til Kristiansund sist uke. Etter hva NTB erfarer kan keeper Lukasz Jarosinski og midtstopper Abdoulaye Seck bli de to neste. Klubber på øverste nivå skal ha fattet interesse for duoen.

Kutter kostnader I tillegg er det mulig flere kan forlate klubben i august, men da er det først og fremst klubber på nivå to som skal være interesserte. Styreleder Morten Woldsdal sier det ikke handler om å selge flest mulig, men at flere kan være på vei ut.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Ikke flest mulig. Men nok til å få ned lønnskostnadene. Nå er det fortsatt tid i overgangsvinduet. Vi utelukker ikke at det kan bli solgt flere. Men det må vi komme tilbake til, svarer han til Ringerikes Blad.

Styrelederen sier også at underskuddet i klubben i verste fall kan ende på fem-seks millioner kroner denne sesongen.

Den sportslige nedturen denne sesongen er medvirkende på situasjonen klubben har havnet i. Etter 17 runder er laget som spilte i eliteserien i 2012 og 2013 helt sist på tabellen med kun 12 poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer