Hønefoss i krise. Vil selge og ha lønnskutt

Må unngå konkurs.

KRISE: Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs. Her trener Rune Skarsfjord.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRISE: Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs. Her trener Rune Skarsfjord. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Førstedivisjonslaget Hønefoss BK styrer mot et kraftig underskudd denne sesongen. Nå kjemper den nedrykkstruede klubben for å unngå konkurs.

Onsdag sendte klubben ut en redegjørelse hvor de forklarte om situasjonen i klubben.

«HBK er i en meget alvorlig økonomisk situasjon og er derfor nødt til å ta grep for å berge klubbens videre eksistens, både som toppklubb men også som breddeklubb og den samfunnsaktøren klubben er», het det i redegjørelsen.

Lønnskutt To av tre i klubbens administrasjon har sagt opp. I tillegg er resten av klubben, spillerne inkludert, bedt om å bidra med lønnskutt.

Kaptein Thomas Braaten sier til Ringerikes Blad at spillerne er positive til å bidra med lønnskutt.

- Vi er interesserte i å ofre noe for at dette skal gå bra, sier Braaten til lokalavisen

For å redusere kostnadene forsøker klubben nå aktiv å selge spillere. Alexander Groven ble onsdag solgt til Sarpsborg 08, mens Øyvind Hoås gikk til Kristiansund sist uke. Etter hva NTB erfarer kan keeper Lukasz Jarosinski og midtstopper Abdoulaye Seck bli de to neste. Klubber på øverste nivå skal ha fattet interesse for duoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.