Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss-kaptein kritisk til klubbledelsen

- Klubben drømmer om bedre spillere.

SKUFFET: Her feirer Frode Lafton opprykket til Tippeligaen. Nå er han skuffet over sin egen klubbs planer for neste sesong. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
SKUFFET: Her feirer Frode Lafton opprykket til Tippeligaen. Nå er han skuffet over sin egen klubbs planer for neste sesong. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

|||

Kaptein Frode Lafton er kritisk til hvordan ledelsen i Hønefoss har håndtert opprykket fra 1. divisjon.

- Alt er snudd på hodet. Opprykket har kanskje kommet litt brått på. Det har vært rare uker, sier Lafton som har 15 år bak seg Ringerike-laget.

Klubben har en rekke Bosman-spillere, og flere har fått beskjed om at de ikke er ønsket videre.

- Slike saker har vært et tema gjennom høsten, og det kunne vært løst på en annen måte. Det har kommet noen spesielle uttalelser, og det virker som klubben drømmer om «bedre» spillere. De tror de blir mer attraktive som eliteserieklubb, og glemmer kontinuitetsbærerne som Ellefsen, sier Lafton til Tips FotballExtra.

Det har skapt oppstyr at Christer Ellefsen etter ti år i klubben ikke er ønsket med videre. Både Lafton og keeper Thomas Solvoll har meldt seg inn i en gruppe på Facebook som heter «Christer Ellefsen til eliteserien».

Samtidig er Hønefoss i forhandlinger med Lillestrøm om en overgang for Olivier Occean (28).

- Det ville være en katastrofe om vi signerer Occean. Det ville bryte med alt klubben står for. Dessverre er fotballen investorstyrt, og vi er nok ikke den første klubben som opplever dette, sier Lafton til Tips FotballExtra.

- Det er blitt prediket nøkternhet, og det er ikke lengre enn fem måneder siden vi måtte ned ti prosent i lønn. Da virker det håpløst å skulle signere dyre, eldre spillere, sier Hønefoss-kapteinen.

Verken trener Ole Bjørn Sundgot eller daglig leder Geir Håvard Solvang har svart på fotballavisens henvendelser.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media