Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss-keeper har spilt uten arbeidstillatelse

Nå kan tippeligaklubben miste poeng.

EN GLIPP: Hønefoss' sisteskanse Steve Clark har spilt fotball i et halvt år uten arbeidstillatelse. Nå risikerer Hønefoss straff.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
EN GLIPP: Hønefoss' sisteskanse Steve Clark har spilt fotball i et halvt år uten arbeidstillatelse. Nå risikerer Hønefoss straff. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Hønefoss-keeper Steve Clark har stått i mål uten arbeids- oppholdstillatelse i Norge i et halvt år. Det kan koste eliteserieklubben poeng, skriver VG.

Amerikaneren, som er inne i sin tredje sesong for klubben, har hatt en god sesong så langt. Men Clark har verken arbeids- eller oppholdstillatelse, og derfor risikerer Hønefoss nå poengtrekk.

Daglig leder i Hønefoss, Per Christian Balke, bekrefter at klubben er kjent med situasjonen.

- Det har skjedd en glipp hos oss, rett og slett. Det er tydelig at vi må få bedre rutiner for dette. Nå må vi først få ryddet opp i dette og innrømme at vi har gjort en feil. Vi har ikke noe å skjule i denne saken, sier Balke til VG.

Norges Fotballforbund (NFF) har allerede begynt å se på saken og vurderer forskjellige sanksjoner. Da Fredrikstad og Kasey Wehrman var i en lignende situasjon i 2009, ble klubben straffet med en bot på 150.000 kroner.

- Det er opp til vår påtalenemnd å se på saken og fremme den for doms- og sanksjonsutvalget, som vil vurdere reaksjoner. Vi har massevis av saker der spillere ikke er spilleberettiget av forskjellige årsaker. Det har vært alt fra irettesettelser og bøter til trekk av poeng, sier Stein Pedersen, fagansvarlig for overganger og forsikring i NFF.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media