TIL VELEDIGHET:  Hønefoss-keeper Steve Clark ilegges en bot på 20.000 av klubben, etter usportslig opptreden under cupkampen mot Birkebeineren. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
TIL VELEDIGHET: Hønefoss-keeper Steve Clark ilegges en bot på 20.000 av klubben, etter usportslig opptreden under cupkampen mot Birkebeineren. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Hønefoss-keeperen får sviende bot av klubben

Clark straffes for usportslig oppførsel.

(Dagbladet): Etter gårsdagens cupkamp mellom Hønefoss og Birkebeineren ble det stort fokus på keeper Steve Clark og hans oppførsel mot spillerne fra 2. divisjonsklubben.

Kampen måtte avgjøres på straffes, og da begynte Clark sitt psykologiske-spill. Hønefoss vant til slutt 4-2.

Amerikaneren hånet Birkebeiner-spillerne på det groveste under straffesparkene, og fikk et gult kort for innsatsen. Livesendingen viste at han stormet etter Birkebeineren-spilleren Anders Torgersen da han bommet på sin straffe.

Da hadde Clark også skreket på unggutten før straffen.

- Han får bare være som han er, men det er ikke en tippeligaspiller verdig, fortalte Anders Torgersen etter kampen.

Ilegges bot på 20 000 Keeperen selv uttalte seg slik til Ringerikes Blad:

- Det er psykologisk. Laget deres sa mye rart til meg under kampen. Jeg vokste opp med dette. Jeg liker å gjøre det. Jeg prøvde å slutte, men hvis de vil gjøre det, kan jeg gjøre det tilbake. Det er greit for meg, sa 27-åringen.

Men i dag har fløyta fått en annen tone. Hønefoss har valgt å ilegge keeperen en bot på 20 000 kroner for oppførselen.

- Hønefoss BK ønsker å beklage den usportslige oppførselen som vår keeper Steve Clark fremviste i forbindelse med gårsdagens straffesparkkonkurranse i cupkampen mot Birkebeineren, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Steve brøt med klubbens etiske regler for oppførsel ved denne anledningen og HBK ønsker ikke å identifisere seg med denne type oppførsel. Etter et internt møte i klubben er det besluttet at Clark ilegges en bot på 20.000,- som skal gå til et veldedig formål, skriver klubben videre.

Det er ikke første gangen Steve Clark bøtlegges for usportslig oppførsel. I november bøtela NFF amerikaneren etter at han skrek "Bra jobbet, jævla homser. Kos dere i Adeccoligaen, jævla f**ter" til Stabæk-supporterne.

Steve Clark har ikke besvart Dagbladets henvendelse.