Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss klatret opp på fjerdeplass etter Moras kunstscoring

Snudde til seier hjemme mot Haugesund. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Hønefoss - Haugesund 3-2.

Haugesund så lenge ut som en medaljekandidat i årets Tippeliga, men det har stoppet fullstendig opp for Jostein Grindhaugs gutter, som ikke hadde vunnet siden 28. mai da de gjestet Hønefoss søndag.

En stakket stund så de ut til å ha funnet tilbake til seiersoppskriften fra vårsesongen etter at Geir Ludvig Fevang like før og Nikola Djurdjic like etter pause sørget for at gjestene slo tilbake etter Alexander Grovens flotte kontringsscoring etter 38 minutter.

Fevangs utlikning var for øvrig «arabernes» første seriemål etter 236 målløse minutter.

Men Hønefoss har vist seg vanskelige å slå på eget kunstgress i tippeligacomebacket, og anført av en opplagt Heiner Mora startet snuoperasjonen halvveis ut i annen omgang.

- Tung periode Det begynte da Per Morten Kristiansen bare halvveis klarerte et Hønefoss-frispark. Høyrebacken Arnor Sveinn Adalsteinsson fanget opp ballen og slo instinktivt mot bakre stolpe der Mora vant duellen. Costaricaneren fikk stusset ballen videre foran mål hvor Kristjan Örn Sigurdsson hadde rykket seg fri og enkelt kunne styre inn utlikningen.

Drøyt fem minutter seinere var Mora på farta igjen da han på silkemykt vis la ned en luftig crossball, tok seg forbi én mann og registrerte at Kristiansen var på halvdistanse. Med en utsøkt lobb overlistet han Haugsund-keeperen, og sørget samtidig for at Hønefoss klatret helt opp på en imponerende fjerdeplass på tabellen.

- Når vi leder 2-1 på bortebane til så langt ut i annen omgang, bør vi klare å få mer ut av det enn et 3-2 tap. Hønefoss trykker bra på og er bra hjemme, men jeg føler vi er inne i en tung periode nå, og da går marginene imot, sier FKH-kaptein Kristiansen.

- Fantastisk laginnsats Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud var imidlertid i en helt annen sinnsstemning. Da dommer Anders Johansen blåste av kampen tre minutter på overtid, slapp han alle hemninger og løp gledesstrålende over mot kaptein Frode Lafton og kastet seg om halsen på ham.

- Guttene viste en fantastisk laginnsats. Vi følte oss litt snytt da de snudde og gikk i ledelsen, men viljen og moralen vår hjalp oss. Vi sto distansen på en fabelaktig måte, sier Smerud.

Neste lørdag venter serieleder Strømsgodset på AKA Arena til det som ikke bare er et Buskerud-derby, men nå også så definitivt et toppoppgjør. Haugesund skal på sin side forsøke å snu den leie trenden med fem kamper uten seier hjemme mot Vålerenga på fredag.

- Det var en jevn kamp. Vi kom tilbake og hadde 2-1, men dessverre klarte vi ikke å rive dem (Hønefoss) av. Det er aldri godt når du taper. Det er ny kamp fredag (Vålerenga hjemme), og da har vi nye muligheter, sier FKH-trener Grindhaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media