SNUSER PÅ OPPRYKK: Frode Lafton (midten) scoret det første målet da Hønefoss slo Ranheim 2-1. Ringerikingene er nå bare ett poeng bak trønderne i kampen om direkte opprykksplass.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SNUSER PÅ OPPRYKK: Frode Lafton (midten) scoret det første målet da Hønefoss slo Ranheim 2-1. Ringerikingene er nå bare ett poeng bak trønderne i kampen om direkte opprykksplass.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Hønefoss knep innpå Ranheim med seier

Vant toppkampen 2-1.

Hønefoss tok en viktig seier i toppkampen mot Ranheim og ga både seg selv og Sandnes Ulf en håndsrekning i kampen om opprykk fra 1. divisjon.

Før mandagens kamp var forskjellen mellom Hønefoss og Ranheim fire poeng, og vertene var sultne på poeng for å henge med i toppen av ligaen.

Det ga en jevnspilt første omgang som endte uten scoringer, men like etter pausen fikk Hønefoss et forsprang. Et frispark fra Rune Bolseth i det 48. spilleminutt havnet på hodet til Frode Lafton, som etter et godt løp stusset ballen i lengste hjørne til 1-0.

12 minutter senere var Andreas Lindberg langt fra patent når Remond Mendy klemte til fra 25 meter. Skuddet gikk rett på Ranheim-keeperen, som bokset ballen over seg selv og inn til 2-0 for hjemmelaget.

Ranheim kjempet lenge for redusering. De fikk den ved Nicholas Lyngmo etter 89 minutter, men da var det for sent for trønderne. Hønefoss red av stormen og klatret til 3.-plass i 1. divisjon med 35 poeng. Ranheim er nummer to med 36, mens Sandnes Ulf på 1.-plass har fått luke med sine 40 poeng.

(NTB)