Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss ledet etter 90 minutter og tapte

Utrolig overtidsdrama mot Sarpsborg 08.

SKUSLET VEKK POENGENE: Trener Ole Bjørn Sundgot og storscorer Lars Lafton hadde tre poeng i lomma mot Sarpsborg 08, men rotet bort alt i løpet av fem vanvittige overtidsminutter. Foto: Dagbladet.
SKUSLET VEKK POENGENE: Trener Ole Bjørn Sundgot og storscorer Lars Lafton hadde tre poeng i lomma mot Sarpsborg 08, men rotet bort alt i løpet av fem vanvittige overtidsminutter. Foto: Dagbladet. Vis mer

||| • Sarpsborg 08 - Hønefoss 2-1

(Dagbladet.no): Hønefoss ville tatt enda et steg mot Tippeligaen med seier borte mot Sarpsborg 08 i ettermiddag.

Etter 90 minutter hadde de også tre poeng i lomma etter Andreas Tegströms scoring i det 64. minutt.

Men så raknet alt.

Først utliknet fyrtårnet Øyvind Hoås ett minutt på overtid. Og så - fire minutter senere - ble Stian Andersrød dagens mann i Sarpsborg ved å sette inn seiersmålet for vertene.

- Jeg har aldri hørt en sånn jubel på Sarpsborg Stadion før. Folk sto igjen selv om det var hockeykamp klokka 17. Det var kjempestemning, sier Øyvind Hoås til Dagbladet.

Nær kvalikplass

Han skjønner at Hønefoss er skuffet, men mener de fikk som fortjent.

- Kampen var egentlig enveiskjør. Vi presset på hele kampen, og spilte veldig fin fotball, uten å få de kjempestore sjansene. De la seg veldig lavt, men så scoret de på sin ene sjanse. Vi fortsatte å kjøre på, og hadde skudd på innsida av stanga og ut og et par aleine med keeper, beskriver Hoås.

Som altså var mannen som omsider scoret det forløsende målet:

- Jeg fikk et innlegg fra Michael (Røn), så ballbanen hele veien og fikk stå ganske fritt og heade i nærmeste. Da var vi knallfornøyde med å klare ett poeng.

- Etter 95 minutter fikk jeg ballen 20-25 meter fra mål, litt skrått. Jeg driblet av et par mann før jeg sentret til Stian som hadde åpent mål. Hønefoss ble kjørt hele kampen, det ville vært veldig ufortjent om de hadde vunnet, sier Hoås.

Nå har sarpingene et solid grep om en av kvalikplassene, med sine 44 poeng er luka ned til Nybergsund Trysil på fem poeng.

- Målsettingen før sesongen var å ta 45 poeng. Vi er ett poeng fra det nå, selv om vi er trukket tre poeng. Det er sterkt å ligge der vi ligger nå. Med seieren i dag er vi på god vei mot kvalik. Mye skal gå galt om vi ikke får den, sier han.

- Fantastisk moral

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen hyller spillernes innstilling.

- Vi gjør noen bytte på slutten og dytter fram enda mer folk, nettopp fordi vi ønsker å vinne kampen. Selv da klokka passerte 90 minutter visste vi at det ville være tid igjen på grunn av mye uthaling. Så fikk vi betalt med 1-1, og da lurte gutta på om vi skulle legge oss bak og sikre, men det var ingen tvil om vi måtte fram og prøve å få 2-1. Vi viser en fantastisk innstilling og moral, sier han.

- Synes du litt synd på Hønefoss?

- Nei, det er ikke min oppgave. Vi gikk inn for å ta tre poeng, at de slipper inn to på slutten får de stå for. Jeg følte de blei litt feige på slutten, og så at Sundgot (Hønefoss-trener) maste dem framover. Da vi fikk 1-1 greide de ikke å omstille.

- Det var en kamp mellom to gode fotballag, og det nærmeste vi har kommet en tippeligakamp i år. Hønefoss er utrolig dyktige defensivt, de er vanskelige å skape sjanser på. Men alt i alt har vi de fleste og største sjansene, og det meste av banespillet, sier han.

Hønefoss topper fortsatt tabellen, men skuslet bort en gyllen mulighet til å stikke fra i toppen. De har tre poeng ned til Haugesund og Kongsvinger, sistnevnte med én kamp mindre spilt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling