Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss må ha ny trener innen 19 dager

Gulbrandsen ikke godkjent av NFF.

TAP SIST: Tom Gulbrandsen har bare fire kamper igjen som Hønefoss-trener. Her på sidelinja under Start-nederlaget. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix .
TAP SIST: Tom Gulbrandsen har bare fire kamper igjen som Hønefoss-trener. Her på sidelinja under Start-nederlaget. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): For 11 dager siden ble Tom Gulbrandsen utnevnt til midlertidig trener da Ole Bjørn Sundgot fikk fyken i Hønefoss.

I vikarens første kamp tok Hønefoss sin første tippeligseier, og selv om det ble tap mot Start søndag var Gulbrandsen fornøyd med laget.

I dag viser det seg at Hønefoss ikke kan fortsette med 45-åringen alene som hovedtrener, skriver lokalavisa Ringerikes Blad.

Innen 18. mai, om 19 dager, må HBK skaffe seg en trener med høyeste trenerkurs, det Uefa-godkjente nivå 4. Bukken har bare trener 3-utdanning.

- Slik er reglene, og vi kan selvsagt som enkelte andre klubber i samme situasjon, få dispensasjon i en periode. Det er det vi har innhentet på Gulbrandsen nå. Men han kan ikke fortsette over tid, før han eventuelt gjennomgår den nødvendige oppgradering, noe som ikke kan gjøres over natten, sier Hønefoss-leder Geir Håvard Solvang til avisa.

Klubben kan skaffe seg en assistent med Uefa-godkjenning, og samtidig beholde Gulbrandsen som sjef. Uansett haster det for opprykksklubben, som har tapt sju av åtte kamper så langt.

Hønefoss håper de klarer å skaffe seg en trener allerede innen få dager. Tidligere er Arne Sandstø, Lars Tjærnås, Jan Halvor Halvorsen og Knut Torbjørn Eggen blitt koblet til klubben.

- Vi har fortsatt flere navn på blokka. Utover det har jeg ingen kommentar om hvem vi har på favorittplass, sier Hønefoss-lederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!