Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss med 5-6 millioner i underskudd

Må stenge pengekrana - spillere forlater klubben.

 MÅ RYDDE:  Hønefoss styrer mot et underskudd på 5-6 millioner, og viktige spillere forsvinner før Adecco-livet tar til. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MÅ RYDDE: Hønefoss styrer mot et underskudd på 5-6 millioner, og viktige spillere forsvinner før Adecco-livet tar til. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Hønefoss styrer mot et underskudd på 5-6 millioner kroner i 2013, melder Ringblad.

Nedrykkssesongen ble tung for ringerikingene. De tre siste årene har fotballklubben gått med 18 millioner kroner i minus.

Nå rydder styreleder Niels Røine opp i overforbruket.

Det har resultert i at en rekke spillere har forsvunnet, blant annet keeper Steve Clark, kaptein Tor-Øyvind Hovda og veteranene Helge Haugen og Kevin Larsen.

I tillegg blir venstreback Alexander Groven, som spiller for Norge U21, koblet til Vålerenga. Og det er usikkert om stjernen Riku Riski, klubbens toppscorer, blir med videre.

Tilsynelatende inaktive Leif Gunnar Smerud fikk ikke fortsette som trener i HBK. Fortsatt står Hønefoss uten trener for 2014-sesongen.

- Vi har tilsynelatende vært inaktive, og da tenker nok folk på nye trenere, nye spillere, spillere som har forsvunnet osv. Vi beklager at vi ikke har kunnet være mer aktive og offensive hittil, men vi har prioritert å få ryddet opp, og opptre ryddige, fremfor å ta sjanser, sier Niels Røine, styreleder i HBK Toppfotball AS, til Ringerikes Blad.

12-13 mill. forsvinner Hønefoss måtte i høst ta den tunge veien fra eliteserien og ned i den langt mindre attraktive førstedivisjonen.

- Faktum er at denne klubben har de siste tre årene gått med underskudd på 18 millioner. Bare i år er underskuddet 5-6 millioner. I tillegg mister vi inntekter på 12-13 millioner ved å rykke ned. Dette har vært en toppfotballklubb uten tilstrekkelig økonomisk styring, sier Røine.

Kraftige kutt Han poengterer at underskuddene er betalt inn år for år, og den tidligere sjefen i Norsk Toppfotball sier klubben har kontroll på økonomien.

Et av grepene som ikke er så synlig er at de to spillerinvesteringsselskapene slås sammen til ett. HBK skal heretter samarbeide tett med AKA-gruppen.

Hønefoss tilpasser seg livet i 1. divisjon. Lønnsbudsjettet kuttes fra 13 til i overkant av 7 millioner.

Budsjettet som helhet kuttes med 14 millioner. I 2014 skal klubben bruke rundt 30 millioner kroner, heter det i et styrevedtak.

(NTB)