Hønefoss og KIL avga viktige poeng

Sogndal kan komme à jour på tirsdag.

UAVGJORT: Tom Nordlies Kongsvinger hadde ledelsen mot Løv-Ham, men klarte ikke å hindre utlikningen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
UAVGJORT: Tom Nordlies Kongsvinger hadde ledelsen mot Løv-Ham, men klarte ikke å hindre utlikningen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Hønefoss og Kongsvinger tapte viktige poeng i opprykkskampen til eliteserien søndag.

Serieleder Hønefoss hadde muligheten til å rykke fra på tabellen, men 2-2 borte mot Stavanger gjør at tabelltoer Sogndal kan komme à jour med buskerudslaget med like mange poeng dersom det blir seier mot Haugesund tirsdag.

Kampen startet bra for Hønefoss. Allerede etter tre minutter fikk bortelaget tildelt straffespark etter at David Hanssen ble felt innenfor straffefeltet. Lars Lafton sørget for 1-0 ved å sette straffen i mål.

I det 19. minutt utlignet hjemmelaget til 1-1 ved Kenneth Sola med en heading. Men Hønefoss slo tilbake 22. minutter senere da David Hanssen headet inn 2-1. Tretten minutter ut i annen omgang sørget Torger Motland for 2-2 og Stavanger fikk med seg ett poeng.

To Løv-Ham-utvisninger

Det så lenge ut til at Kongsvinger skulle ta med seg tre bortepoeng fra Bergen. Men i likhet med Hønefoss klarte ikke hedmarkslaget å hindre motstanderen å utligne.

Kongsvingers Jonas Johansen banket inn 1-0 fra 30 meter i det 49. minutt. Halvtimen senere prikket Fredrik Haugen inn 1-1. Tross to utvisninger for Løv-Ham (Paul Addo og Efe Ehiorobo fikk to gule kort) i annen omgang, klarte hjemmelaget å sikre et poeng med bare ni mann i sluttminuttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer