Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hønefoss på topp i 1. divisjon

Men Ham-Kam og Fredrikstad vil også være med. Få med deg alle de 32 målene i 1. divisjonsrunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hønefoss - Strømsgodset 2-1 (0-1)

To scoringer i 2. omgang vendte 0-1 til 2-1 for Hønefoss over Strømsgodset og sendte laget til topps på 1. divisjonstabellen. Nå lukter det eliteserie.

Hønefoss startet kampen med å skape en rekke gode sjanser, men fikk ikke mål. I stedet tok Strømsgodset over føringen en periode midt i omgangen. De scoret i motsetning til hjemmelaget også mål, ved Svein Tore Brandshaug.

Mot tampen av førsteomgangen kom Hønefoss mer inn i kampen, og etter dette ga de aldri fra seg dominansen. Etter hvilen var de helt overlegne, og de burde også scoret flere enn to mål.

Flere ganger reddet Strømsgodset-forsvaret ballen på streken, men Gudbrand Ensrud og Steffen Simonsen fikk inn de avgjørende scoringene.

Kenneth Karlsen gjorde en solid jobb i SIF-forsvaret, men måtte forlate banen en halvtime før slutt. Etter det var det tydelig mer usikkerhet i forsvaret til gjestene.

Frode Grodås var i storslag i Hønefoss-målet og kunne gå av banen uten en eneste feil på samvittigheten. Hønefoss gikk til topps i 1. divisjon, mens Ham-Kam er to poeng bak etter uavgjort søndag.

Skeid - Mandalskameratene 2-2

Unggutten Vetle Gulowsen utlignet rett før slutt og ga Mandalskameratene ett poeng i bortekampen mot Skeid.

Mandalskameratene mistet likevel ytterligere terreng i tetstriden etter en kamp hvor et redusert Skeid-lag holdt på å vende og vinne. Skeid måtte klare seg uten både Daniel Braaten (skadet) og Daniel Fredheim Holm (karantene).

Etter gjestenes tidlige ledermål fikk Skeid muglihet til å utligne på straffespark, men MK-keeper Bjørn Arild Hovstøl reddet Stian Thetings skudd. Det er tredje kamp på rad at Hovstøl har reddet straffe.

Først etter en halvtime fikk Skeid utligningsmålet da Erik Noppi headet en corner i mål. Stian Theting fikk revansje for straffesparket like etter hvilen med et kanonskudd rett i krysset. Skeid dominerte resten av annenomgangen, men Mandalskameratene klarte likevel å utligne på en corner.

Stian Theting utmerket seg på Skeids lag, mens Bjørn Arild Hovstøl var avgjørende i målet til Mandalskameratene.

Haugesund - Bærum 2-3

Bærum kjempet seg til tre viktige poeng mot Haugesund og ligger så vidt under nedrykkstreken.

I den dramatiske kampen delte dommeren ut ett rødt kort, fire gule og pekte på ellevemeteren tre ganger.

På det siste straffesparket satte Bærum inn seiersmålet i siste minutt ved Stian Kristoffersen. Hjemmelaget mente linjemannen burde ha vinket av for offside i trekket før det ble dømt straffespark.

Kampen var meget jevnspilt, men hjemmelaget fikk aldri til sitt vanlige spill på grunn av hard kjemping fra bæringene som hadde sine to beste spillere i midtstopperne Truls Vaagen og Bjørn Stephansen.

Spissen Rune Wiken var god for Haugesund, som fikk Odd Helge Bygenes utvist etter et basketak.

Ham-Kam - Oslo Øst 2-2

Ham-Kam leverte sin verste første omgang denne sesongen, og 2-2 mot Oslo Øst kostet dem førsteplassen i 1. divisjon.

Alt gikk galt for de grønnhvite før hvilen, og trener Ståle Solbakken var alt annet enn fornøyd med det som foregikk ute på banen. Ham-Kam har nå bare tatt to poeng på de tre siste kampene.

Oslo Øst virket slitne etter pause, og Ham-Kam tok etter hvert over kampen fullstendig. De fikk også to mål, men burde hatt enda flere på til sammen ni klare målsjanser.

Ham-Kams innbyttere Felix Ademola og Vegard Bjerke kom inn og gjorde en avgjørende jobb for hjemmelaget. På Oslo Øst var Eirik Hemminghytt nok en gang i slag. Han har nå scoret fem mål på de tre siste kampene, og mot alle odds nærmer laget seg rett side av nedrykksstreken.

Moss - Sandefjord 1-1

Moss kjempet seg inn i kampen mot Sandefjord og sikret ett poeng. Dermed holder østfoldingene seg poenget foran lagene på feil side av nedryksstreken.

Sandefjord startet offensivt og fikk belønning i form av scoring før det var gått et kvarter. Moss kom sterkere utover i omgangen, og kampen jevnet seg ut etter hvert. Hjemmelaget fikk også utligningsmålet før pause, helt fortjent.

Etter pause var det Moss som kom best igang, men målsjansene uteble. I likhet med i første omgang jevnet kampen seg ut også ut i annenomgangen.

Få sjanser og slurvete spill preget kampen, det ble ble ingen festforestilling for dem som hadde møtt opp på Melløs stadion.

Jon Eirik Ødegaard var en av få som jobbet knallhardt for Moss hele kampen, mens Sandefjords Magne Sturød sto bak mye av det som skjedde i angrepene til gjestene.

Alta - Fredrikstad 1-2

Fredrikstad fikk revansj for nederlaget mot Alta i første kamp, men østfoldingene måtte slite for poengene.

Gjestene fikk en kalddusj da Alta gikk opp til 1-1 tidlig i 2. omgang. Deretter fulgte hjemmelaget opp med to kjempesjanser som FFK-keeper Steinar Sørlie reddet. Han var FFKs beste spiller.

Welton Melo hadde også to kjempesjanser han misset på, men han scoret de to målene som betyr at Fredrikstad er på kvalifiseringsplass og med heng på lagene på direkte opprykksplass.

For hjemmelaget, som er håpløst sist i 1. divisjon, var sentral midtbanespiller Torkil Nilsen den beste.

Start - Raufoss 2-7

Etter 4-5-tapet for Oslo Øst forrige helg, lovet Start at de skulle trå til i duellene og gjenreise æren. I stedet forsvant siste rest da det ble 2-7 mot Raufoss.

Hjemmelaget var med helt til 1-3, men leverte så en skandaløs annen omgang. Kampen mot Raufoss er noe av det dårligste laget noen gang har levert. Men Raufoss spilte en meget god kamp og bidro til å gjøre Start dårlige.

Hos sørlendingene var det ingen som utmerket seg, men hos opprykksjaktende Raufoss var det mange gode. Spesielt Christian Johnsen og Haraldur Ingolfsson leverte en god innsats.

Ørn-Horten - Hødd 2-0

Ørn-Horten tente et lite håp om et fortsatt liv i 1. divisjon da Hødd ble slått 2-0 søndag. Hødd hadde ballen mest, men det var Ørn-Horten som sto for de største målsjansene.

Hjemmelaget fikk også målene. Pascal Dias driblet seg ned høyrekanten før han la inn til Kjell André Thu, som fikk to forsøk og scoret på returen.

Dias bommet selv på åpent mål midtveis i 2. omgang. Hødd tok litt over etter det, men uten å skape de store sjansene. På overtid punkterte Kai Risholt kampen da Hødds kaptein André Nevstad somlet bort ballen og Risholt snappet den. Han gikk direkte mot mål, fintet ut keeper og kunne sette ballen i åpent mål.

Det var Ørns første seier siden de slo Alta 22. juni. Hødd har ennå ikke vunnet borte denne sesongen. Kampens beste var Pascal Dias, mens Nevstad gjorde en bra jobb med unntak av tabben på overtid.

  • Tabellen finner du her.