Hønefoss reddet Tippeliga-håpet

Vant borte mot Lillestrøm.

HOLDT IKKE: Her setter Frode Kippe inn 1-0 til Lilelstrøm mot Hønefoss, men bortelaget snudde kampen på tre minutter i andreomgang.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HOLDT IKKE: Her setter Frode Kippe inn 1-0 til Lilelstrøm mot Hønefoss, men bortelaget snudde kampen på tre minutter i andreomgang. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

• Lillestrøm - Hønefoss 1-2 (1-0)
(Dagbladet): Sanda var i ferd med å renne ut for Hønefoss, med tanke på et videre Tippeligaliv. Forrige helgs tap mot bunnkollega Start ble a mange sett på som spikeren i kista.

For Hønefoss' kampprogram er ikke av de enkleste, med Viking, Rosenborg, Molde og Brann i de fire neste. Etter tapet mot Start var det fem poeng opp til sikker plass.

Men det var altså etter forrige helg.

- Det er veldig tett i bunnen av tabellen, og hvis vi får noen gode resultater er det store sjanser for å forbli oppe, sa Hønefoss' Riku Riski til C More etter kampen.

Kunne punktert
I dag sto et formsterkt Lillestrøm klare til å sende gjestene fra Hønefoss enda nærmere et nedrykk. Lillestrøm sto uten serietap siden Rosenborg-kampen 7. juli, og ingen trodde de kunne rote bort den gode kamprekka i dag heller.

Og det begynte så bra. Etter et kvarter fikk Frode Kippe all den plassen han trengte til å heade inn en corner for vertene. Og på tross av at Hønefoss også produserte sjanser i første omgang, kunne Lillestrøm fort ha ledet med flere til pause.

Likevel sto det bare 1-0, oppskriftsmessig nok.

Minuttet etter pause stormet Lillestrøm i angrep igjen. Bjørn Helge Riise fikk umiddelbart sjansen fra elleve meter, men på blank goal satte han lærkula godt over målet til Steve Clarke.

I stedet for å punktere kampen, ble Riise og Co brutalt straffet av duoen Vendelbo og Riski.

Snudd på tre minutter
Minutter etter Riises gigantbom fant Riski Vendelbo på bakre stolpe. Fra to meter gjorde Hønefoss-kapteinen ingen feil og headet kontrollert inn utlikningen.

Tre minutter senere byttet de om på rollene. Vendelbo fant Riski på bakre stolpe, og finnen fant veien inn i nettet på andre forsøk.

Tre minutter, to mål og fornyet Tippeliga-håp i Hønefoss.

Til tross for at Lillestrøm gjorde det de maktet for å bedre sin egen poengtotal, kom ikke hjemmelaget nærmere enn Helstads stangskudd kvarteret før slutt.

- Det betyr mye, hvert poeng er viktig, men dette gir mye selvtillit før de siste kampene, sier Riski til C More.

Dermed lever også Tippeligaspenningen videre. I begge ender av tabellen.