Hønefoss satser på ung trenerduo

Begge er er 33.

RYKKET NED: Hønefoss og Frode Lafton tapte kvalifiseringsfinalen mot Fredrikstad og rykket ned til 1. divisjon. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RYKKET NED: Hønefoss og Frode Lafton tapte kvalifiseringsfinalen mot Fredrikstad og rykket ned til 1. divisjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Hønefoss satser ungt når de setter sammen nytt trenerteam. Pål Arne Johansen og Leif Gunnar Smerud, begge 33, blir trolig nye trenere for HBK.

Ringerike-klubben rykket ned til 1. divisjon etter kvaliktapet mot Fredrikstad. Verken Tom Gulbrandsen eller Reidar Vågnes fortsetter som trenere i Hønefoss. Ifølge fosseberget.no og tipsgaming.com blir Johansen hovedtrener i 2011, med Smerud som assistent.

Johansen har vært spillerutvikler i Lyn, assistenttrener i Groruddalen BK, assistent for kvinnelandslaget og ansatt på toppfotballsenteret. Han har også hatt jobben med å speide på kommende motstandere for Norge i EM-kvalifiseringen.

Smerud spilte i sin tid for Lyn, Lillestrøm og Viking. Han har tidligere trent Mandalskameratene. Ifølge fosseberget.no er det uklart hva som skjer med assistenttrener Håkon Wibe-Lund. Han skal være ønsket med videre i Hønefoss, men da som spillerutvikler.

Daglig leder Rolf Magne Walstad vil si lite om trenervalget.

- Vi er fortsatt inne i en prosess når det gjelder å skaffe ny trener, og kommer ikke til å si noe før vi har noen på plass. Så lenge ingenting er i boks, er vi veldig forsiktige med å uttale oss, sier Walstad til ringblad.no.

Det går mot store forandringer i Hønefoss. I tillegg til Vågnes og Gulbrandsen er det klart at Madiou Konate, Kamal Saaliti og Umaru Bangura forlater klubben. Flere andre spillere er også på vei vekk fra nedrykkslaget.

(NTB)