IKKE SPILLEBERETTIGHET: Hønefoss-keeper Steven Thomas Clark spilte uten tilltaltelse. Det koster klubben bare penger, ikke poeng. Foto:Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IKKE SPILLEBERETTIGHET: Hønefoss-keeper Steven Thomas Clark spilte uten tilltaltelse. Det koster klubben bare penger, ikke poeng. Foto:Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hønefoss slipper poengtrekk

Nådde fram med NFF-anke.

(Dagbladet): Hønefoss mister likevel ikke et poeng foran siste runde i Tippeligaen.

I går anket ringeriksklubben beslutningen, og i dag vant de fram. Det  melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

I pressemelding skriver NFF at doms- og sanksjonsutvalgets beslutning var enstemmig, slik at poengtrekket oppheves. I stedet må Hønefoss BK ut med en 75 000 kroner i bot for regelbruddet.

- Ankeutvalget har behandlet Hønefoss-saken, og besluttet å oppheve Doms- og sanksjonsutvalgets beslutning om poengtrekk.

NFFs påtalenemnd anmeldte Hønefoss fordi laget benyttet målvakten Steve Clark i tolv tippeligkamper denne sesongen, til tross for at han ikke hadde gyldig arbeidstillatelse. Han var dermed ikke spilleberettighet for klubben.

FIRE LAG I NEDRYKKSSTRIDEN: FFK ligger nest sistf rø siste runde.
FIRE LAG I NEDRYKKSSTRIDEN: FFK ligger nest sistf rø siste runde. Vis mer

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er lettet og glad. Det har vært en tøff tid. Samtidig følte jeg at vi leverte en godt begrunnet klage. Det var et godt stykke arbeid fra alle sammen, og nå har ankeutvalget tatt den til følge. Du vet aldri hvordan en slik prosess kan ende, men vi mente vi hadde en veldig, veldig god sak, og det viser beslutningen, sier Per-Christian Balke, daglig leder i Hønefoss, til Dagbladet.

Balke forteller at Hønefoss fikk henvendelser mange som syntes klubben opprinnelig ble urettferdig behandlet ved poengtrekk.

- Du kan aldri være 100 prosent sikker, men nå er vi dømt på lik linje som i andre tilsvarende saker, sier Balke.

Før møtet med RBK søndag har dermed Hønefoss 33 poeng, og øker sjansene betraktelig for å overleve i Tippeligaen.

Ifølge Norske Regnesentral har Hønefoss med nettopp det poenget bare 10,6 prosent å havne på kvalikplass. Det er 0,2 prosents sjanse for at klubben rykker direkte ned.