FIK SPARKEN: Ole Bjørn Sundgot får ikke fortsette som trener i Hønefoss. Det melder klubben i dag. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX.
FIK SPARKEN: Ole Bjørn Sundgot får ikke fortsette som trener i Hønefoss. Det melder klubben i dag. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX.Vis mer

Hønefoss sparket Sundgot

- Er bare å ta fram tabellen, forklarer styreleder.

|||(Dagbladet): Seks strake tap i Tippeligaen ble for mye for styret i den nyopprykkede klubben.

I en pressemelding melder Hønefoss at Ole Bjørn Sundgot har fått sparken.

- Det er bare å ta fram tabellen og se hvor du finner Hønefoss. Hvis du i tillegg ser på treningskampene i vinter der vi spilte sju og vant én, har du vel mye av svaret, sier styreleder Bjørn Hamborg til Dagbladet.

Hønefoss, som ligger desidert sist i Tippeligaen, tapte på hjemmebane mot Viking sist serierunde.

Tapet, som etterfulgte nederlaget mot opprykkskollega Kongsvinger, ble dråpen som fikk klubben til å avskjedige treneren som tok klubben opp i Tippeligaen.

- Vi har et nøkternt styre, og hadde ikke forventet å ligge langt oppe på tabellen, men vi hadde ventet at det skulle gå bedre enn dette.

Ut på trenerjakt
Nå må Hønefoss ut på trenerjakt. Styreleder Hamborg varsler at klubben ikke vil forhaste seg med å finne mannen som kan snu den begredelige sesongstarten.

- Vi vil ta oss god tid til å lete bredt etter en ny trener. Om nødvendig tar vi oss tida helt fram til VM-pausa i juni, sier han.

Hønefoss-lederen sier de ikke har noen konkrete navn på blokka foreløpig.

- Vi har også tenkt tanken på Knut Torbjørn Eggen, men har sett via Kongsvinger-saken at det nok ikke blir noe av. Vi kommer til å vurdere mange alternativer, og jeg er heller ikke fremmed for å se utenfor Norge. Personlig har jeg stor sans for svenske trenere og det de har fått til i Norge.

Tom Guldbrandsen, som er medlem av klubbens sportslige utvalg, går inntil videre inn i trenerteamet.