Hønefoss-spiller nekter å spille mer for klubben

Heiner Mora sliter med selvmordstanker.

HAR VURDERT SELVMORD: Hønefoss-spiller Heiner Mora har slitt med depresjoner og savner kone og barn i hjemlandet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HAR VURDERT SELVMORD: Hønefoss-spiller Heiner Mora har slitt med depresjoner og savner kone og barn i hjemlandet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Hønefoss-spilleren Heiner Mora er sykmeldt. Landslagsspilleren har hatt tanker om selvmord, melder C More.

Nylig gikk backen/kantspilleren ut i en avis i hjemlandet Costa Rica.

- Jeg vurderte selvmord. Jeg vet mange er redd for å innrømme slikt, men tanken streifet meg. Jeg kommer ikke til å spille mer, selv om de har sagt at det kan komme krav. Først kommer familien. Og så lenge de ikke er her, ønsker heller ikke jeg å være her, sa Mora til avisen Al Dia i hjemlandet.

Mora har ikke vært tilgjengelig for intervju, men bekrefter overfor C More at han er sitert riktig.

Språkproblemer Heiner Mora har igjen halvannet år av kontrakten. Hønefoss sier til C More at klubben håper å finne en løsning. Partene er i samtaler. HBK har koblet inn sitt medisinske apparat.

Det er spesielt savn av kone og barn i hjemlandet som har ført Mora ut i depresjon. Språkproblemer skal også være en årsak til at spilleren mistrives i Hønefoss.

Omskolert Mora har denne sesongen blitt omskolert fra høyrekant til back. Med suksess. Han har scoret ett mål og hatt tre målgivende pasninger for ringerikslaget. Costaricaneren er blant HBKs beste spillere.

28-åringen fra San José har ikke vært på banen siden 1-2-tapet mot Rosenborg 13. mai.

Hønefoss tar fotballferie på 11.-plass med 13 poeng. Ned til Odd på kvalik er det to poeng. Molde og Sandnes Ulf under streken har ti poeng.

(NTB)