Hønefoss suser mot Tippeligaen

Vant toppkamp.

Hønefoss viser krefter i 1. divisjon. Med 5-1-seier borte mot opprykksrival Nybergsund-Trysil festet laget et grep om en av de to opprykksplassene.

Hønefoss innehar førsteplassen på nivå to, men Sogndal har en kamp mindre spilt og like mange poeng (32). Ned til Haugesund på tredjeplass er det blitt seks poeng.

Det sørget en effektiv forestilling mot Nybergsund-Trysil for. Gjestene hadde full kontroll over spillet og gikk til pause med 2-0 etter mål av David Hanssen og Umaru Bangura.

I åpningsminuttene i annen omgang ble kampen avgjort. Lars Lafton ordnet 3-0 mot tidligere lagkamerater da han kom alene med keeper fem minutter etter hvilen, mens han la på til 4-0 ti minutter senere.

Vertene reduserte da Kim Ojo hold hodet kaldt alene med keeper, men Hønefoss avsluttet med stil og fikk med seg firemålsseier da Kamal Saaliti ordnet 5-1 på overtid.

For Haugesund-spillerne ble det en tung dag. Mens opprykksrival Hønefoss storspilte, tapte FKH 2-4 for Mjøndalen. Tre straffer var med på å skape scoringsfest.

Festfotball var det også i Stavanger, der Alta fikk med seg en uvanlig stor borteseier. Gjestene fra Finnmark stoppet ikke før det sto 4-0. Vegard Braaten ble tomålsscorer.

Løv-Ham fikk det tøft og tapte 1-3 hjemme for Moss, mens Notodden vant 2-0 over Skeid. Bryne fikk med seg 3-2 fra møtet med Sarpsborg, mens Tromsdalen vant 1-0 hjemme mot HamKam.

(NTB)