Hønefoss til topps i Adeccoligaen

Slo Kongsvinger i toppoppgjøret.

||| (Dagbladet.no): Hønefoss - Kongsvinger 3-1.

Hønefoss tok et nytt steg mot opprykk til Tippeligaen da de nedkjempet Kongsvinger i Adecco-toppoppgjøret på hjemmebane i kveld.

Ligaleder Sogndal snublet hjemme mot formsterke Sarpsborg 08 i helga, og dermed var det fritt fram for de to opprykksrivalene å kjempe om tabelltopp i Hønefoss.

Og det var Ole Bjørn Sundgots menn som viste de beste opprykkstaktene, anført av navnebrødrene Frode og Lars Lafton.

- Det var viktig å reise kjerringa og vinne hjemme nå etter to vanskelige bortekamper og null poeng, sier Sundgot til NRK etter kampslutt.

Tok tidlig ledelse
Hjemmelaget tok ledelsen etter et kvarter, da kaptein Frode Lafton stanget inn corneren fra Lars fra venstrekanten.

Kongsvinger slo imidlertid raskt tilbake i vinden i Hønefoss. Bare fire minutter etter ledermålet vartet bortelaget opp med vakkert angrepsspill før Magnus Sylling Olsen kunne styre inn crosseren fra Randall Brenes, også han med hodet.

Etter pause åpnet Hønefoss sterkt, for sterkt for Kongsvinger.

Først kombinerte Andreas Tegström og førstemål-servitør Lars Lafton vakkert til 2-1. Et dobbelt veggspill inne i KIL-feltet, og Adeccoligaens toppscorer styrte inn til ny Hønefoss-ledelse, mellom beina på bortelagets målvakt.

- Det er veldig viktig, for vi har hatt en liten «down» i det siste. Det er alltid deilig å vinne, og det gjør bra for selvtilliten, sier Lafton til NRK.

Første tap for Eide
Seks minutter senere sikret nemlig hjemmelaget tre poeng og tabelltopp. Leo Olsen fikk ballen fra Lennart Steffensen inne i sekstenmeteren, og var kald da han plasserte inn det endelige seiersmålet.

Dermed leder Hønefoss førstedivisjon, to poeng foran Sogndal og Kongsvinger.

Nyinnsatt KIL-trener Øyvind Eide må på sin side svelge sitt første tap som hovedtrener for Kongsvinger, etter seier hjemme mot Alta sist.