ENDELIG HJEMMEJUBEL: Sandefjord og Espen Nystuen gikk på et nytt tap under eliteseriekampen mellom Hønefoss og Sandefjord på AKA stadion i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
ENDELIG HJEMMEJUBEL: Sandefjord og Espen Nystuen gikk på et nytt tap under eliteseriekampen mellom Hønefoss og Sandefjord på AKA stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Hønefoss tok årets første hjemmeseier

Sandefjord uten poeng på sju runder.

|||

Vikartrener Tom Gulbrandsen (46) gir Hønefoss vind i seilene. Med bunnlaget Sandefjord på besøk kom sesongens første hjemmeseier.

Kampen var den tredje på rad uten tap for Hønefoss, og seieren den andre for «Bukken» etter at han ble plassert i Ole Bjørn Sundgots jobb 18. april.

Forsvarer Frode Lafton (34) stanget inn kampens eneste scoring med hodet etter corner bare sju minutter ut i kampen.

- Det var godt å score et mål igjen. Jeg opplever jo ikke det hver gang. Vi hadde god kontroll på kampen selv om det ble litt hett rundt ørene mot slutten, mente Lafton.

To seire

Etter at Gulbrandsen overtok, har laget gått fra heldig seier (1-0 mot Stabæk) til tap (0-2 mot Start) til to poengdelinger (1-1 mot Molde og 0-0 mot Vålerenga) og enda en seier.

Under Sundgots vinger ble det seks tap på rad og soleklar jumboplass.

Men Gulbrandsens lykke i trenerjobben blir kortvarig. Hønefoss skal være nær ved å hente Lars Tjærnås (50) som permanent hovedtrener.

Hønefoss ønsker Gulbrandsen tilbake i tilværelsen som assistenttrener ettersom han ikke har nødvendig utdanning som kreves av eliteserietrenere.

— Seieren var viktig for å holde følge med Kongsvinger på kvalifiseringsplass. Synd var det at vi ikke «satte» flere av sjansene i første omgang, men vi er for upresise framover og har en del å jobbe med på den fronten, sa Tom Gulbrandsen.

Trøstesløst

Vestfoldlaget var svært nær utligning halvannet minutt på overtid, men Panajotis Dimitriadis (23) headet ballen rett i nevene til keeper Thomas Solvoll. 

— Spillemessig er det framgang, men det var unødvendig av oss å gi slipp på alle poengene. Jeg hadde håp om minst ett poeng, og det burde vi ha greid med sjansene som bød seg i sluttminuttene, mente Sandefjord-trener Patrick Walker (50).

For Sandefjord ser det hele trøstesløst ut. Sesongens eneste seier kom mot Molde i annen serierunde 21. mars. Og ikke nok med over halvannen måned uten seier; det er ikke blitt poeng på vestfoldingene de siste sju serierundene (siden 1-1 mot Odd Grenland 5. april).

I neste runde skal Hønefoss til Lerkendal, mens Sandefjord tar imot Viking

(NTB)