- Hong blir i Bækkelaget

Bækkelaget-trener Frode Kyvåg er overbevist om at han har klart å overtale stjernespiller Jeong-ho Hong om å fortsette i klubben.

-Jeg har hatt mange lange samtaler med henne de siste ukene, og er overbevist om at hun spiller i Bækkelaget neste sesong, sier Frode Kyvåg. Hong ville selv imidlertid ikke bekrefte dette overfor Dagbladet etter treningen i går kveld.

- Jeg ønsker ikke å snakke om neste sesong nå. Jeg vil bare konsentrere meg om å gjøre en best mulig jobb for Bækkelaget denne sesongen, var alt hun rakk å si før Kyvåg ropte Hong til seg - og avbrøt intervjuet.

Han viste til at de to har en avtale om at Hong ikke skal uttale seg om denne saken i forkant av Bækkelagets kvartfinale i Champions League mot makedonske Kometal Skopje i Ekeberghallen lørdag.

- Lov å ombestemme seg

24-åringen fra Sør-Korea skrev under for den danske 2. divisjonsklubben Slagelse 10. februar - klubben som tidligere Bækkelaget-yndling Anja Andersen ønsker å bygge opp til et internasjonalt stjernelag.

Av størrelser har Anja foreløpig skaffet Hong og en nederlandsk keeper.

- Hong må få lov til å ombestemme seg når hun nå har fått en oppfatning av hva som venter henne i dansk 2. divisjon. Tror du hun vet hvor Slagelse ligger? Tror du hun kjenner nivået på dansk 2. divisjon? Og hva skal hun gjøre hvis klubben går konkurs etter sju måneder? Hong er yrkesspiller, og vi skal ha henne i Bækkelaget i minst ett til to år til. Og dette hadde jeg ikke sagt hvis jeg ikke hadde hatt tro på det, sier en ivrig Kyvåg.

Gyldig kontrakt?

Bækkelaget og Slagelse er også i krangel om gyldigheten av kontrakten Hong, som ikke er Bosman-spiller, skrev med danskene.

- Vi hørte ikke ett ord fra Slagelse før en måned etter at hun hadde skrevet under. Pr. i dag regner jeg den kontrakten som hypotetisk.

- Forsøk å skrive en kontrakt med en Rosenborg-spiller uten å kontakte klubben først, så skal du få se på reaksjonen til Nils Arne Eggen...