Hong vil fortsette

Bækkelaget- Motor Zaporosje 26- 18. I lange perioder spilte Bækkelaget bedre håndball enn laget gjorde i forrige trippeltriumf-sesongen med Anja Andersen. Og nå lover ledelsen å komme med en pakkeløsning som garanterer at laget forblir intakt til neste sesong.

Stemningen er i ferd med å snu i Bækkelaget. Fra kriseprat og økonomisk underskudd i måneder etter Anjas avskjed, til behersket optimisme.

Etter den viktige seieren i Champions League-kampen mot ukrainske Saporosje sa en av lagets sentrale spillere, koreanske Jeong-ho Hong:

- Jeg har mye mer glede av å spille i Bækkelaget denne sesongen enn jeg noen gang opplevde forrige sesong.

- Ledelsen i klubben har snakket med meg om neste sesongen. Foreløpig har jeg svart at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre.

- Men kommer de med et godt tilbud, så vil jeg trolig fortsette i Bækkelaget, sier Jeong-ho Hong til Dagbladet.

Under kontroll

Hun forteller om tilbud både fra Tyskland, Japan, Danmark og Sør-Korea. Men rynker litt på nesa når danske Slagelse blir nevnt. Spill i 2. divisjon svarer ikke til Jeong-ho Hongs ambisjoner.

Lederen i styringsgruppa for kvinnenes elitelag i BSK, Lars Lie, forteller at ledelsen nå har hatt samtaler med de fleste spillerne.

- Jeg føler at vi har kontroll på dette. Vi har en bra dialog med spillere og er optimistiske.

- I løpet av to uker skal kabalen gå opp. Da er en ny trener, sponsorer og dermed også spillere klare, sier Lars Lie til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyt nivå

I går spilte BSK oppvisningshåndball fram til 9-4. Da fikk laget en knekk fordi ankelskadde Mette Ruud-Johansen måtte gå ut.

- Ingen tvil, prestasjonen er på et høyere nivå nå enn forrige sesong. Jentene har tilegnet seg en eventyrlig evne til å heve seg og komme tilbake selv om de får seg en trøkk i kampen, sier Frode Kyvåg.

Som Sverige-gutta

- Uten sammenlikning forøvrig minner de meg sterkt om Sveriges herrelandslag som ble europamester, selv om de fikk tydelige problemer underveis, sier BSK-treneren.

Forvandlingen av BSK fra one-woman-show-laget med Anja i spissen til et kollektiv som er motstandsdyktig mot nedturer på banen og mye støy utenfor idrettshallen, kan vise seg som avgjørende for framtida.

Framtida

- Lagfølelsen er det vi har jobbet mest for å få fram. Det er svært positivt for framtida at vi lykkes med det, sier styringsgruppelederen Lars Lie.

Dagbladet snakket i går med de fleste av spillerne om framtida, og alle svarer omtrent likt: Ingen sier noe definitivt, men de hevder å ha lyst til å fortsette i Bækkelaget.