Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoogerland hylles i løypa etter skandalekrasjen

- Jeg er glad for all støtten jeg får, sier han.

BLIR HYLLET: Vacansoleil-rytter Johnny Hoogerland kjempet seg gjennom den 10. etappen, og har fortsatt den prikkete klatretrøya i Tour de France. Foto:   EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
BLIR HYLLET: Vacansoleil-rytter Johnny Hoogerland kjempet seg gjennom den 10. etappen, og har fortsatt den prikkete klatretrøya i Tour de France. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske André Greipel vant dagens 10. etappe i Tour de France. Men det var også en nederlender som følte seg som en vinner etter målgang.

Vacansoleil-rytter Johnny Hoogerland (28) gjennomførte i dag sin første etappe etter skandalekrasjen der en TV-bil sendte både ham og Juan Antonio Flecha i bakken.

DRAMA: Johnny Hoogerland ble sendt rett i et gjerde med piggtråd i den 9. etappen. Foto:   REUTERS/Stringer
DRAMA: Johnny Hoogerland ble sendt rett i et gjerde med piggtråd i den 9. etappen. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer

Dagens etappe var på 158 kilometer, og Hoogerland trosset smertene med 33 sting over nesten hele kroppen.

- Jeg er glad for all støtten jeg fikk. Det gikk faktisk bedre enn forventet, selv om det var veldig vondt, sier Hoogerland ifølge danske B.T.

SLIK SÅ BEINA UT: Hoogerland poå dagens etappe. Foto:  AFP PHOTO / JOEL SAGET
SLIK SÅ BEINA UT: Hoogerland poå dagens etappe. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer

Nå er han i ferd med å få heltestatus i Frankrike. Langs løypa fikk han større jubel enn franskmennenes egen sammenlagtleder Thomas Voeckler.

Han hang ikke med hovedfeltet opp til målgang i Carmaux, men likevel beholder han den prikkete klatretrøya.

- Det er hardt for meg. Tour de France er et hardt løp, og det er viktig med hvile. Natten etter ulykken sov jeg kun fire timer. Natt til i dag sov jeg seks timer. Vanligvis sover jeg 10 timer per natt, sier Hoogerland.