SKANDALE: TV 2s kommentatorer ble nærmest fly forbannet da de så at Johnny Hoogerland ble kastet inn i et piggtrådgjerde.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
SKANDALE: TV 2s kommentatorer ble nærmest fly forbannet da de så at Johnny Hoogerland ble kastet inn i et piggtrådgjerde.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTUREVis mer

Hoogerland måtte sy 33 sting

Dype kutt etter sammenstøtet med tv-bilen.

Nederlenderen Johnny Hoogerland fikk sydd 33 sting i beina for å tette de dype kuttene han hadde etter ulykken med den franske TV-bilen på den 9. etappen av Tour de France.

Dette melder Hoogerlands lag Vaconsoleil mandag.

Hoogerland og Sky-rytteren Juan Antonio Flecha fra Spania var en del av et brudd på fem syklister som kjempet om etappeseieren på søndagens 208 kilometer lange etappe fra Issoire til Saint-Flour i fjellregionen Massif Central.

Sendt i bakken Duoen ble imidlertid sendt i bakken av en bil fra fransk TV med 35 kilometer igjen av etappen. Hoogerland tok salto med sykkelen ut av veien og inn i et piggtrådgjerde etter å ha truffet Flecha.

Spanjolen, som var den som ble truffet av bilen deiset i asfalten i 60 kilometer i timen. Begge fullføret likevel etappen, men fikk vinnersjansene knust.

Hoogerland kom seg til sykehus i Saint-Flour søndag kveld etter å ha kjørt over målstreken og mottatt den rødprikkete trøyen for å lede klatrekonkurransen. Der fikk han sydd inn 33 sting for å stoppe blødningene fra de dype sårene i beina.

Beklaget tabben Tour De France-direktør Christian Prudhomme skal ha vært rasende på sjåføren av TV-bilen etter episoden, og sørget for å ham ut av rittet. France Television beklaget senere ulykken overfor syklistene, lagene og arrangøren Amaury Sports Organisation (AMO).

- France Television vil fullt ut respektere målene ASO setter ned for å øke sikkerheten, la kanalen til.

KUTT: Hoogerland måtte sy 33 sting etter ulykken.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
KUTT: Hoogerland måtte sy 33 sting etter ulykken.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours Vis mer

Søndagens episode var det andre uhellet mellom en sykkelrytter og kjøretøy som hjelper til med mediedekningen av det verdensberømte treukersrittet.

Onsdag i forrige uke ble danske Nicki Sørensen fra Saxo Bank-laget sendt i bakken etter å ha hektet i en motorsykkel med en fotograf. Motorsykkelen forsøkte å presse seg forbi feltet uten at det var plass på siden av veien. Sørensen unnslapp alvorlige skader og er fortsatt med i Touren.

(NTB)