Hooligans varsler bråk

Italienske fotballhooligans varsler hevn før supermøtet mellom John Arne Riise (24) og Zlatan Ibrahimovic (23).

39 mennesker - 38 italienere og en belgier - omkom i tribunetumultene på Heysel stadion i Brussel 29. mai i 1985. Europacupfinalen mellom Juventus og Liverpool skulle bli en fest. Det ble en av fotballhistoriens største tragedier. Nesten 20 år etter er det tid for returoppgjør.

-  Det er første mulighet til å markere tragedien. Det vil bli en sjanse for supporterne å vise at vi har kommet langt på 20 år, sier Liverpool-sjef Rick Parry.

-  Kampen i England vil bli en mulighet til å minnes tragedien og hedre ofrene, sier Juventus-talsmann Romy Gai ifølge nyhetsbyrået AP.

Advarer

Men ikke alle har glemt.

Liverpool-fansen fikk skylda, og England ble utestengt fra europacupene i fem år etter Heysel.

Like etter trekningen i den sveitsiske byen Nyon i går minnet hengivne italienske fotballfans - såkalte «ultras» - om at de ikke har tilgitt.

-  Nå er det Liverpools tur til å bli skutt, skriver en supporter på en fanside på nettet, ifølge nyhetsbyrået PA.

En annen Juventus-supporter la ut et bilde av maskerte italienske hooligans, inkludert en unggutt med et jernrør, og skrev:

-  Denne gutten er en av Juventus\' fremste supportere. Ikke forvent at han tar Liverpool-fansen i hånda. Det vil garantert bli vold.

Ifølge innleggene legger en del av Juventus-fansen fremdeles skylda for Heysel-tragedien på Liverpool.

-  Det er klart at det er et sår som fremdeles er åpent, og det vil bli vanskelig å lege, mener Juventus-legenden Paolo Rossi. -  Men jeg håper supporterne klarer å holde følelsene i ro.

Fikk Zlatan

Første kvartfinale spilles i Liverpool 5. april. For John Arne Riise blir det et møte med nåtidas beste skandinaviske fotballspiller - Juventus bråkebøtte Zlatan Ibrahimovic.

-  De har et godt forsvar og har ikke sluppet inn mange mål denne sesongen, men de har også gode angrepsspillere, sier Liverpool-manager Rafael Benitez om Juventus.

Den som har vært sterkest av alle Juve-stjernene i år: Zlatan med 10 mål på 24 kamper i Serie A.

-  Dette er Champions League. Hver kamp er tøff, sa Zlatan etter sin briljante oppvisning i 2- 1-seieren mot Real Madrid

Men svensken har ikke alltid vært like beskjeden i kjeften.

I konkurranse med «Hva John Carew kan gjøre med en fotball, kan jeg gjøre med en appelsin», er fotballstjernens svar på hva han ga kjæresten i forlovelsesgave.

-  Hun fikk Zlatan, sa Zlatan.

Paret brøt seinere forlovelsen.

Boikott

I forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn i september i fjor. Bakgrunnen var at han mener svensk TV forsøkte å bløffe til seg et intervju under et Italia-besøk. Bedre ble det ikke da avisa Sydsvenskan trykket bilder og adressen til 23-åringens leilighet i Malmö. Like etterpå forsvant en TV til 50 000 kroner fra leiligheten.

-  Et bra innbruddstips, sa syrlige Zlatan , som ellers har en ufin liste over barbråk i Stockholm på samvittigheten.

Nå vil han slutte fred med mediene og stille opp.

24-åringen fra forstaden Rosengård i Malmö er også klar på hva han vil med fotballen denne sesongen.

-  Vi vil vinne tre titler, sa Zlatan. -  Champions League, Serie A og den italienske cupen.

Han må nøye seg med to. I cupen er klubben allerede utslått.

TØFF MOTSTANDER: John Arne Riise og Liverpool får det tøft i kvartfinalen mot Juventus.
KLAR FOR ANFIELD: 5. april kommer Zlatan Ibrahimovic og Juventus til Liverpool.