Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hop er kusken å følge på lørdag

Vidar Hop kusker Dagbladets banker Global Jinx i V75-4 på Bjerke lørdag.

• Her er sjansen til å vinne 38 millioner kroner

(Dagbladet.no): Enjoy Lavec-sønnen, som trenes av Morten M. Ottersen blir storfavoritt i V75-4. Sist var han solid til seier fra dødens (utvendig for leder). På årets tre starter så langt kan han skilte med en seier og to annenplasser. Vi tror 4-åringen legger på til sin andre strake seier lørdag.

- Global Jinx holder veldig fin form og tåler å gjøre mye selv. Sporet ble brukbart, men jeg kunne selvfølgelig ønsket meg lenger inn bak bilen. Sprint er ikke noe pluss, og jeg må bruke ham litt for å komme fram.

Jeg håper vi kan komme fram til dødens. Jeg tror han kan vinne selv derfra.

- Global Jinx er min beste sjanse for dagen, men jeg tør ikke kalle ham en banker. Men en god vinnersjanse er det, sier Vidar Hop til dagbladet.no

- Stuve Vinn var uheldig med sporet i HM Kongens Pokalløp (V75-3/V5-5). Tror du likevel på seier herfra?

- Stuve Vinn har trent fint. Jeg synes det er et åpent løp hvor fire- fem hester kan vinne. Stuve Vinn er en av dem. Han er verdt en strek på bongen, men vi trenger klaff med posisjonene herfra.

- Kan H.G. Balder ta hjem Jacob Meyers Pokalløp (V75-6) fra et vanskelig spor?

VINNER FRA DØDENS:  Global Jinx og kusk Vidar Hop er Dagbladets V75-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VINNER FRA DØDENS: Global Jinx og kusk Vidar Hop er Dagbladets V75-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det var synd med det sporet. Han er nemlig veldig rask på voltestart. Jeg tror nok han har gått frem med løp i kroppen. Vi må håpe å komme i en bra posisjon. Jeg synes ikke vi er sjanseløse, og han må med på en gardering på tre-fire hester.

Vidar Hops vurderinger av egne oppsitt:

- Frezia Oak (1.løp) er det en premie som gjelder for.

- Redwin Turnpike (V5-2) er det nok også en best mulig premie som gjelder for. Sist da jeg kjørte i rygg med ham ble han veldig hissig, og lå altfor hardt på. Så denne gang kjører vi i tet, men det holder trolig ikke helt inn.

- Riverside News (V75-2/V5-4) holder veldig bra form, men trakk et vanskelig spor. Imidlertid synes jeg han forsvarer en tidlig gardering, kommer vi noenlunde til ender han i toppen.

- Linnrappen (V75-5) gjør en del fine løp. Men det er vanskelig å vinne fra tillegg. En gardering et stykke ute.

- Curl The Pearl (V75-7) kjører jeg for Trond Anderssen. Den har jeg aldri kjørt før. Jeg er derfor litt usikker på ham, men vet det er en bra hest. Det er tøft å vinne. Han møter noen gode tilleggshester. Vi får i første rekke håpe på en trippelplass, avslutter Vidar Hop.

Aldri vunnet Jacob Meyer

Tor Wollebæk, kornbonden fra Skjerden gård på Stange, blir ofte kalt storløpsseksperten. Og det er ikke uten grunn. Men et av de få storløpene han aldri har vunnet er nettopp Jacob Meyers Pokalløp, som går på lørdag som det sjette V75-løpet.

Åsajerven spurtslo selveste Moe Odin på Leangen sist. Fra et fint spor ligger det an til at eier og trener Ola Martin Aasen og kusk Tor Wollebæk sannsynligvis kan triumfere på seremoniplass og skaffe Wollebæk en sårt savnet triumf.

- Åsajerven skal regnes med en bra vinnersjanse om han er som sist, sier Tor Wollebæk til dagbladet.no.

- Han er en av de beste i feltet, og er sterk og god. Taktikken vil jeg ikke røpe på forhånd, da vet jo konkurrentene hva jeg vil gjøre, ler han.

Åsajerven har vært blant årgangstoppene i hele sin karriere. Han vant Kriteriet, men ble snytt av erkerival Moe Brage på Derby-konfekten.

- Det hadde vært morsomt om det var min tur til å vinne Jacob Meyer nå, ler Tor Wollebæk.

- Du kusker Biri Rapp i V75-5, også det en vinnersjanse?

- Biri Rapp holder brukbar form og står fint til. Han kan dukke opp langt framme, og jeg blir ikke overrasket om han går helt til topps, sier Tor Wollebæk.

En alenevinner kan vinne 38 millioner i ukens V75-omgang.

• Her er sjansen til å vinne 38 millioner kroner

MANGLER MEYERSEIER. Tor Wollebæk samler på storløpstriumfer. Men han mangler sårt en seier i prestisjeløpet Jacob Meyers Pokalløp.
HEST FOR STORLØPENE: Åsajerven har vunnet flere viktige løp i Norge. Lørdag er hingsten favoritt i Meyern.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media