Hope Solo: - Sepp Blatter tok meg på rumpa

Den amerikanske fotballstjernen Hope Solo beskylder tidligere FIFA-president Sepp Blatter for seksuell trakassering under en prisutdelingsgalla.

DELTE UT PRIS: Den amerikanske keeperen Hope Solo (i midten) og FIFA-president Sepp Blatter delte ut pris sammen til Abby Wambach i 2013. Foto: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt, File
DELTE UT PRIS: Den amerikanske keeperen Hope Solo (i midten) og FIFA-president Sepp Blatter delte ut pris sammen til Abby Wambach i 2013. Foto: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Han tok meg på rumpa. Det var for noen år siden under Ballon d'Or-seremonien, rett før jeg skulle på scenen, sier hun til den portugisiske avisen Expresso.

Hun var til stede på gallaen i 2013 for å dele ut prisen som årets spiller i verden til sin landslagsvenninne Abby Wambach.

36-årige Solo var i mange år USAs landslagskeeper og ble regnet som en av verdens ypperste målvakter.

En talsmann for Blatter beskriver beskyldningen som "latterlig".

Solo er to ganger OL-mester og en gang verdensmester. Hun uttalte seg i forbindelse med et besøk på en konferanse i Lisboa.

Hun sier at seksuell trakassering fra mannlige ledere er et vanlig problem for kvinnelige fotballspillere.

– Jeg har sett det hele karrieren min, og jeg skulle ønske flere utøvere ville snakke ut om opplevelsene sine, sier Solo.

– Det er ute av kontroll. Det gjelder ikke bare Hollywood, det er overalt.

Blatter var president i FIFA fra 1998 til 2015, da han ble utestengt for korrupsjon. Sveitseren er 81 år gammel.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer