Hope Solo testet positivt på forbudt stoff

Men slipper med skrekken.

FÅR DELTA I OL: Hope Solo testet positivt på et vanndrivende og forbudt stoff, men slipper unna med en skriftlig advarsel fra det amerikanske antidopingbyrået. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFP
FÅR DELTA I OL: Hope Solo testet positivt på et vanndrivende og forbudt stoff, men slipper unna med en skriftlig advarsel fra det amerikanske antidopingbyrået. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Hope Solo er en av kvinnefotballens største profiler og selvskreven i USAs OL-tropp i sommer.

Men landslagskeeperen kunne gått glipp av både mesterskapet og de neste par sesongene, etter å ha testet positivt på det forbudte og vanndrivende stoffet Canrenone den 15. juni, ifølge ESPN.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) nøyde seg imidlertid med en skriftlig advarsel - og dermed kan hun delta i OL som planlagt.

Canrenone er i kategorien for «spesielle stoffer», som gir en åpning for mildere straff. I WADA-reglementet heter det at en utøver som tester positivt på et slikt stoff under visse forutsetninger kan slippe unna to års utestengelse.

- Dette er fordi Wada forstår at det er en mulighet for at enkelte stoffer kan entre kroppen utilsiktet, og vi tillater derfor en disiplinær domstol å vise mer skjønn i slike tilfeller.

Hope Solo forklarer at legen hennes hadde gitt henne en medisin «for pre-menstruelle formål», som hun ikke visste inneholdt vanndrivende midler.

- Så fort jeg ble informert om dette, samarbeidet jeg umiddelbart med USADA og delte alt de trengte for å konkludere med at jeg gjorde en ærlig tabbe, og at medisinen ikke var prestasjonsfremmende på noen måte, sier hun i en uttalelse.