Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-barten skaper oppstuss i USA

Washington Post: - Robert Johansson og hans utrolige bart tok OL-bronse i hopp.

EN HERRE MED BART: Robert Johansson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN HERRE MED BART: Robert Johansson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Robert Johansson (27) var høyt oppe etter OL-bronsen i normalbakken lørdag. Etterpå stilte han på pressekonferanse med Johann André Forfang (sølv) og en noe forsinket seierherre, tyskeren Andreas Wellinger.

Det første spørsmålet på pressekonferansen handlet ikke om prestasjonene i bakken. Derimot ble Johanssons bart et tema. Spørsmålet kom fra en amerikansk journalist som ville vite litt om filosofien bak hårpryden.

GLAD: Robert Johansson var fornøyd med bronsemedaljen i normalbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLAD: Robert Johansson var fornøyd med bronsemedaljen i normalbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Nordmannen begynte å smile, men svarte alvorlig på spørsmålet. Det siste døgnet har han vært gjenstand for overskrifter i Washington Post. Det samme er han i USA Today og andre aviser «over there».

- Dette digger jeg. Det er kult at en norsk skihopper får oppmerksomhet i et av verdens mest anerkjente nyhetsmedier, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om omtalen i Washington Post.

- Avisa er en relativt anerkjent blekke. Jeg ble litt starstruck da jeg så overskriftene i morges.

Fleip og moro

Selv er Johansson og de andre hopperne skjermet for pressen i dag. Men Bråthen innrømmer at det ble en del fleip i morgentimene.

- Han (Robert) satt og tvinnet barten fælt. De andre synes også at dette er moro, sier Bråthen. På gårsdagens pressekonferanse svarte Johansson greit for seg på spørsmålet fra den amerikanske journalisten:

- Jeg startet med barten for to år siden. Etter det har ting gått godt for meg. Jeg begynte å få komplimenter, og har bare fortsatt å holde på den.

Det var Dagbladet som først omtalte barten. Datoen var 11. desember 2016. Washington Post viser til artikkelen.

- Robert Johansson og hans utrolige bart tok OL-bronse i hopp, lyder overskriften.

- Johansson vil nok helst kreditere trenerne og all treningen. Jeg vil kreditere barten hans, skriver journalist Matt Bonesteel.

Blir kontaktet

USA Today siterer Johansson på følgende:

- Noen amerikanere har kommet bort til meg og sagt: «Syk bart.»

Business Insider skriver at barten til nordmannen var en av de største stjernene på den første fullverdige OL-dagen.

Rett før OL uttalte Johansson til Dagbladet at han er blitt kontaktet av et firma som selger bartevoks. Dette kan fort bli en sponsor, opplyste han.

- Kanskje jeg får en Robert Johansson bartevoks, sier han med et smil. Sportssjef Clas Brede Bråthen mener det nå «er kjørt» for hopperen:

- I Vancouver-OL i 2010 var det buksene til curlinglaget som fikk all oppmerksomhet. Nå er det barten til Robert Johansson. Løpet er kjørt. Nå må han leve med dette livet ut.

Mennene fortsetter OL med konkurranse i stor bakke lørdag. Mandag om åtte dager er det lagkonkurranse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!