Hopp: Fra kulen til toppen

Sist helg hoppet han som ei kråke i Willingen. Torsdag var Bjørn Einar Romøren (19) på toppen av pallen i NM.

Dermed hoppet han seg direkte inn i diskusjonen om en plass på laget som skal til Lahtis-VM etter helga.

- En kjempegod VM-søknad, konkluderer hoppsjef Hroar Stjernen.

Romøren fra Hosle i Bærum ble nummer 56 i verdenscuprennet i Willingen i Tyskland sist helg. Da lignet han ikke mye på en hopper av internasjonalt format.

I storbakke-NM i Granåsen torsdag vant han en klar seier etter hopp på 123,5, og dagens lengste 129,5 meter. Han kom 9,1 poeng foran andremann Morten Solem fra Trondheim, og dokumenterte i hvert fall god nasjonal standard.

- Jeg kan ikke klage etter å ha gjennomført to såpass gode hopp, sier 19-åringen etter sin første NM-medalje i seniorsammenheng.

VM neste?

- Betyr dette at du allerede har kvalifisert deg til VM?

- Det er vanskelig å si. Vi har ennå to konkurranser igjen i NM. Vi får se, sier sindige Romøren.

SKUFFET TOMMY:  En skuffet Tommy Ingebrigsten gratulerer Bjørn Einar Romøren med seieren i Granåsen.Foto: SCANPIX
SKUFFET TOMMY: En skuffet Tommy Ingebrigsten gratulerer Bjørn Einar Romøren med seieren i Granåsen.Foto: SCANPIX Vis mer

- Landslagsløperne og de VM-uttatte sviktet, kommentar? (Tommy Ingebrigtsen ble bestemann av dem på en 5. plass).

- Enten hoppet jeg bra, eller så hoppet de dårlig. Jeg tror mest på en kombinasjon. Men de burde nok ha slått meg. Halvparten av landslagsutøverne er fra Trøndelag, de lever og trener her. De pleier å gjøre det bra i denne bakken, sier Bjørn Einar Romøren, som har vunnet et norgescupstevne som junior i Granåsen. Det er det beste han har gjort i Trondheim tidligere.

- Stort sett har jeg hoppet dårlig her, som oftest har jeg landet på kulen, sier Romøren.

Intet forskudd

Hoppsjef Stjernen kunne ikke love bort noen VM-plass til 19-åringen. Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem og Ingebrigtsen er tatt ut fra før.

- Morten Solem og Romøren meldte seg på i kampen, men jeg tar ikke ut laget før etter rennet i normalbakken i Sprova søndag.

- Landslagsløperne skuffet?

- Gledelig med tre unggutter blant de fire på lang sikt. Med tanke på VM var ikke dette bra nok. Resultatlista viser at dette ikke holder, det er helt klart betenkelig i forhold til VM. Men vi kan ikke miste trua, det er små ting som skal til, sier Stjernen, som uansett må oppleve et lite mirakel om målsetningen om medalje i VM skal bli oppfylt i løpet av oppholdet i Finland.

(NTB)

SKUFFET TOMMY: En skuffet Tommy Ingebrigsten gratulerer Bjørn Einar Romøren med seieren i Granåsen.Foto: SCANPIX