Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Hilde best i Japan

Kan gi Norge en ekstra plass i verdenscupen.

SEIER: Tom Hilde vant lørdagens kontinentalcuprenn i hopp i japanske Sapporo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Tom Hilde vant lørdagens kontinentalcuprenn i hopp i japanske Sapporo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tom Hilde vant lørdagens kontinentalcuprenn i hopp i japanske Sapporo. Det kan gi Norge en ekstra plass i verdenscupen.

Hilde ligger på 2.-plass sammenlagt i årets kontinentalcup og har hoppet jevnt bra når han har fått sjansen. Lørdag strakk han seg til 127- og 132,5 meter og oppnådde 267,6 poeng. Det var tett i toppen, og Hilde var bare 1,6 poeng foran sloveneren Jaka Hvala på 2.-plass. Tsjekkeren Lukas Hvala var 1,3 poeng bak sin navnebror igjen.

Hildes innsats i Sapporo kan gi Norge en ekstra plass i verdenscupen til rennene på hjemmebane, i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Han la grunnlaget for den ekstra kvoteplassen med seieren i Sapporo.

Halvor Egner Granerud ble nummer sju, Erik Røe nummer 12 og Rune Velta nummer 13. Tyskeren David Stegel leder kontinentalcupen i sammendraget med 459 poeng. Tom Hilde på 2.-plass har 392 poeng.

Søndag venter et nytt kontinentalcuprenn i Sapporo.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media