Hopp-Jacobsen fant igjen godfølelsen

- Det føles litt bedre, sier Anders etter dagens trening.

Anders Jacobsens smilte bredt etter å ha fått til to gode treningshopp i den lille VM-bakken tirsdag. Han fant nemlig tilbake godfølelsen.

- Det føles litt bedre, sa Jacobsen etter det første hoppet på 96,5 meter.

Etter å ha fått bekreftet at godfølelsen var der med et godt siste treningshopp var det en betydelig blidere Anders Jacobsen som snakket med norsk presse etter treningen.- Greit å få bekreftet at ting stemmer igjen. Tryggheten er tilbake, så det blir full trøkk denne uken, sa Jacobsen etter å ha landet på 94,5 meter i det andre og siste hoppet i den første økten.

Småkaldt

Det var riktignok bare det tiende lengste hoppet, men den norske hoppkometen hadde nesten 1 km/t dårligere fart enn de andre.

Han ble nemlig sittende på toppen i nesten ett kvarter og var ut og inn av bommen flere ganger. Det var en kald norsk hopper som løp inn i varmebua for å få på seg noe varmt tøy.

Det viktigste var at han hadde funnet hva som var feil i storbakken - en centimeter lavere sittestilling i tilløpet.- Jeg har jobbet knallhardt med meg selv og synes å ha fått løst det tekniske. Selv om det bare var småting så gir det veldig store utslag, sa 22-åringen fra Hønefoss.

Grinete

SMØRBLID: Anders Jacobsen var i godt humør under treningshoppene i Sapporo i dag.- Tryggheten er tilbake, så det blir full trøkk denne uken, slår han fast. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SMØRBLID: Anders Jacobsen var i godt humør under treningshoppene i Sapporo i dag.- Tryggheten er tilbake, så det blir full trøkk denne uken, slår han fast. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Den store VM-bakken er eneste bakken jeg ikke har funnet meg til rette i denne sesongen. Det er klart man begynner å gruble. Jeg blir fort veldig grinete når jeg vet at jeg kan hoppe godt og ikke får det ut.

Det er nok derfor Mika Kojonkoski ikke har sett den gamle gode Anders Jacobsen, verken hva humør eller hopping gjelder. Når humøret er tilbake, kommer også lengdene.

Nå blir ikke hopplengden like utslagsgivende i en liten bakke som i en stor. Meterverdien er to poeng, men den skiller mindre så derfor blir stilen ekstremt viktig.

Ammann og Lappi lengst

De andre norske hopperne gjorde det slik under tirsdagens trening: Sigurd Pettersen (90 og 88,5), Tom Hilde (90 og 84,5), Anders Bardal (86 og 85) og Roar Ljøkelsøy (88 og 87,5).

Lengst i første treningsomgang var VM-vinneren fra storbakken sveitseren Simon Ammann og finnen Arttu Lappi - begge 99 meter.

I den siste var det Janne Ahonen som var drøyest med 98,5 meter, men polske Adam Malysz var bare halv meteren kortere med en avsats mindre fart.

(NTB)