Hopp-kometer på løpende bånd

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den ene kometen avløser den andre i Hopp-Norge. På Raufoss sist helg vant 18-åringen Morten Ågheim begge rennene. I gårsdagens kvalifisering ble han nr. 47. Da var en annen 18-åring, Olav Magne Dønnem fra Øvre Surnadal, beste nordmann på 11. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De tre siste åra har det bare gått framover. Sist vinter vant jeg både Norgescupen for juniorer og junior-NM i 90-metersbakken på Lillehammer. Fortsatt har jeg mye å gå på. Jeg er ingen døgnflue i hoppbakken, sier Olav Magne Dønnem til Dagbladet.

Selv om han ble slått av det nye tyske stjerneskuddet Martin Schmitt (20) med 41,5 meter på tre hopp i går, smilte Dønnem fra øre til øre etter kvalifiseringen.

- Det var først i sommer jeg begynte å hoppe ordentlig bra. En av grunnene er at sitter mer i balanse i tilløpet. Før har bein og armer spriket i alle retninger, sier Olav Magne Dønnem.

Rekorden hans er 137 meter. I går svevde Dønnem ned til 117,5 meter i lengstehoppet. Dagens favoritt, Martin Scmidt, landet på 132 meter i bestehoppet.

- Olav Magne er en kommende topphopper, sier treneren hans i Trønderhopp, Robert Selbekk Hansen.

- Han vil helt sikkert gi oss mange gleder i åra framover. Men det er ikke riktig å legge ansvaret verken på ham eller Morten Ågheim denne helga. Tommy Ingebrigtsen og Lasse Ottesen har vist best hopping på trening. Nå bør de trå til også i renn, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer