Hopp-kometer på løpende bånd

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den ene kometen avløser den andre i Hopp-Norge. På Raufoss sist helg vant 18-åringen Morten Ågheim begge rennene. I gårsdagens kvalifisering ble han nr. 47. Da var en annen 18-åring, Olav Magne Dønnem fra Øvre Surnadal, beste nordmann på 11. plass.

- De tre siste åra har det bare gått framover. Sist vinter vant jeg både Norgescupen for juniorer og junior-NM i 90-metersbakken på Lillehammer. Fortsatt har jeg mye å gå på. Jeg er ingen døgnflue i hoppbakken, sier Olav Magne Dønnem til Dagbladet.

Selv om han ble slått av det nye tyske stjerneskuddet Martin Schmitt (20) med 41,5 meter på tre hopp i går, smilte Dønnem fra øre til øre etter kvalifiseringen.

- Det var først i sommer jeg begynte å hoppe ordentlig bra. En av grunnene er at sitter mer i balanse i tilløpet. Før har bein og armer spriket i alle retninger, sier Olav Magne Dønnem.

Rekorden hans er 137 meter. I går svevde Dønnem ned til 117,5 meter i lengstehoppet. Dagens favoritt, Martin Scmidt, landet på 132 meter i bestehoppet.

- Olav Magne er en kommende topphopper, sier treneren hans i Trønderhopp, Robert Selbekk Hansen.

- Han vil helt sikkert gi oss mange gleder i åra framover. Men det er ikke riktig å legge ansvaret verken på ham eller Morten Ågheim denne helga. Tommy Ingebrigtsen og Lasse Ottesen har vist best hopping på trening. Nå bør de trå til også i renn, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.