Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-kvalik utsatt til søndag

Hopp og snøstorm går dårlig sammen. Derfor måtte kvalifiseringen i K90-bakken utsettes til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salt Lake City våknet til kraftig snøvær fredag morgen. Oppe i fjellet i Park City var det også kraftig vind, med styrke på 10-15 m/s i kastene. Arrangørene håpet i det lengste å slippe avlysning av kvalifiseringen, som skulle være den første konkurransen i årets vinterleker, men det var ingen vei utenom.

Det sluttet å snø utover formiddagen, men vinden løyet ikke nevneverdig. Derfor må de norske hopperne vente helt til søndag med å vise seg fram i konkurranse. Da dropper man prøveomgangen til fordel for kvalifisering.

- Det er ingen problemer for oss å lade om til søndag. Det var vel greit å avlyse, selv om det kanskje ville blitt bedre vær litt senere, sa hoppsjef Ken Roar Elverum til NTB.

Han og hopperne fikk også være med på åpningsseremonien i Salt Lake City. Sikkert en opplevelse å ta med seg videre.

Håpet i det lengste

- Vi håpet å unngå avlysning, men det er bare å beklage. Alle tilskuerne som møtte fram i dag skal selvsagt få refundert det de betalte for billettene, opplyste sportsdirektøren for hoppingen i OL, Allan Johnson.

Han kunne opplyse at det er meldt fint vær og sol til søndag. Det var solgt 14.000 billetter til hoppkvalifiseringen, og mange av tilskuerne hadde kjempet seg fram gjennom snøværet for å overvære den første OL-konkurransen.

Men lokalbefolkningen er vant med slike værforhold, og kommer nok tallrike tilbake søndag.

(NTB-Geir Andreassen)

Hele Norges coronakart