Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Norge fortviler over liten oppmerksomhet: - Det kan ikke vi som hoppnasjon leve med veldig lenge

Selv toppene i skiforbundet droppet årets hoppuke.

MISFORNØYD: Hopp-Norge fortviler over å havne i medieskyggen av Tour de Ski. Selv toppene i skiforbundet droppet årets hoppuke.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISFORNØYD: Hopp-Norge fortviler over å havne i medieskyggen av Tour de Ski. Selv toppene i skiforbundet droppet årets hoppuke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Hopp-Norge fortviler over å havne i medieskyggen av Tour de Ski. Selv toppene i skiforbundet droppet årets hoppuke.

Norge dro til Oberstdorf i romjula med det som ble omtalt som tidenes norske hoppukelag.

- Det bildet som tegnes hjemme av vinteridretter, stemmer ikke overens med det resten av verden har av ski- og vinteridrett. Den mismatchen kan ikke vi som hoppnasjon leve med veldig lenge, sier hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen.

Bakvendtland Han vil ikke kritisere langrenn, som hoppsjefen sier har vært «fryktelig mye flinkere enn oss», men sammenligner langrennssportens dominans i mediene, som følgelig går på bekostning av skihopping, slik:

- Hadde vi vært like flinke som langrenn til å få oppmerksomhet, ville mediebildet i Norge hatt mye mindre til felles med bakvendtland enn det vi har i dag, sammenlignet med oppmerksomheten og interessen hoppuka og Tour de Ski får ute i Europa, sier hoppsjefen.

Under den 64. hoppuka, som trolig ble sett av drøyt 150 millioner TV-seere, var det skipresidenter fra blant annet Østerrike, Tyskland og Slovenia til stede. De norske skitoppene holdt seg derimot unna.

- Har skipresident Erik Røste vært på hoppuka?

- Det har han, men ikke i år, svarer Bråthen.

- Visepresident Eva Tine Riis-Johannessen?

- Ikke i år.

- Noen andre av styremedlemmene?

- Ikke som jeg vet om.

- Hva med generalsekretær Stein Opsal?

- Nei, ikke han heller, konstaterer hoppsjefen.

Skuffet over seg selv Selv har han i tolv dager vandret blant flere av de mektigste personene i internasjonal skisport.

- Hvordan ser det ut med forbundene dere konkurrerer med?

SKUFFET: Clas Brede Bråthen tar selvkritikk på at han ikke har klart å selge inn hoppsirkuset bedre til sine egne.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Clas Brede Bråthen tar selvkritikk på at han ikke har klart å selge inn hoppsirkuset bedre til sine egne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Bare i løpet av de to siste hoppukerennene så jeg minst tre skipresidenter. Det var generalsekretærer i FIS, alle er til stede, sier Bråthen.

- Men ikke de norske?

- Sånn var det i år. Slik kan det ikke være i fremtiden. Det blir min jobb å bidra til at det endres.

Nå tar hoppsjefen selvkritikk.

- Jeg er skuffet over meg selv, over at jeg ikke har klart å selge inn dette sirkuset bedre til våre egne, sier den tidligere hopperen.

- Vi, og jeg spesielt, må sørge for at flere fra Norges Skiforbund er til stede på hoppuka og forstår hva dette dreier seg om. Flere hjemme må forstå at dette er det største medie- og kommersielle sirkuset i vinteridretten, sier Bråthen.

Sjakk ble også populært Han mener hopping blir like populært som langrenn, bare idretten klarer å by enda mer på seg selv.

- Alle sier folk er interessert i langrenn. Ja, men det er bare fordi det er det som det bli skrevet om hele tiden. Folk ble interessert i sjakk også, bare noen omtalte det nok. Da må vi også klare det, mener hopptoppen.

FIS-toppen Walter Hofer sammenlignet nylig hoppuka med Tour de France og Wimbledon i VG, men i Norge drukner den ofte både på TV-skjermen og i avisspaltene.

- Vi må hjelpe folk hjemme til å forstå hvor viktig hoppuka er. Da vil noen forstå. Jeg er sikker på at skipresidenten vil forstå. Dette er ikke kritikk av noen andre enn oss i hoppdelen, påpeker Bråthen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media