Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Norge i hemmelig samtale med Jo Nesbø

- De færreste forstår hvor stort dette er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april bestemte det internasjonale skiforbundet FIS at Norge får sin egen hoppuke. Den skal arrangeres allerede fra vinteren av.

Nå jobbes det på spreng for at hoppuka skal bli en suksess fra dag én. Etter det Dagbladet forstår har ledelsen i Hopp-Norge hatt en eller flere samtaler med suksessforfatteren Jo Nesbø (56).

Nyskapende Utgangspunktet er at hoppuka skal ivareta hoppsportens særegenhet, men at den også skal framstå som nyskapende. Nettopp derfor har det vært et uformelt møte med en av de største mesterne innenfor for dramaturgi og historiefortelling - Jo Nesbø.

Sportssjef Clas Brede Bråthen vil ikke bekrefte at han har hatt samtale med den kjente forfatteren. Men Dagbladet vet at det dreier seg om et møte, spesielt myntet på det som skal skje til vinteren. På generelt grunnlag sier Bråthen:

- Vi søker inspirasjon over alt hvor vi kan finne den. Derfor har vi satt i gang et arbeid med kompetente krefter.

Prestisjeprosjekt Det er ingen tvil om at den norske hoppuka er et prestisjeprosjekt for norsk hoppsport. I tur og orden skal det arrangeres renn i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund i mars.

- En vellykket hoppuke kan løfte interessen for sporten både nasjonalt og internasjonalt. Det er så stort at de færreste forstår hvor stort det er, sier Bråthen til Dagbladet.

- Dette er større enn et VM på hjemmebane!

Nesbø har tidligere vært en inspirasjonskilde for hoppsporten. Blant annet er den grønne laserstreken - som viser hvor langt en utøver må hoppe for å lede - et resultat av forfatterens innspill. Det samme er den kunstige ventetida før en vinner skal kåres.

Det som kan virke som knallhard utregning på bakrommet, er i virkeligheten et «spill for galleriet» for å øke spenningen. Til slutt får tv-seerne se en søyle som stiger til værs på skjermen. Slike elementer har vært med på å utvikle hopproduktet.

Nå vil norsk hoppsport vise vei i vellinga med nye grep.

Møter Hofer - Jeg har ikke så mye å si ennå, kommenterer en hemmelighetsfull Bråthen.

- Men vi søker - og får - inspirasjon fra alle hauger og kanter. Renndirektør Walter Hofer har ledet an i organisasjonen. Nå opplever jeg at det er et voldsomt engasjement for at vi skal få til en norsk hoppuke, sier sportssjefen.

Han skal ha et møte med Hofer på torsdag. Der vil mye av det arbeidet som er blitt gjort hittil legges fram. Etter det Dagbladet forstår er det ikke aktuelt å droppe stilkarakterer.

- Publikum skal se en utvikling - uten at det blir uforståelig. I Norge er det krevende med forandring. Holdningen er konservativ, påpeker Bråthen, som likevel har tro på at Hopp-Norge skal lykkes.
 
Nesbø har alltid vært fascinert av hopp. I dag er det den mest populære TV-idretten innenfor FIS.

SUKSESSFORFATTER:  Jo Nesbø. Foto: Arne V. Hoem
SUKSESSFORFATTER: Jo Nesbø. Foto: Arne V. Hoem Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!