Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Norge jubler: - Det største som har skjedd oss

Klart for norsk hoppuke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyskland og Østerrike har sin hoppuke rundt nyttår. Det er folkefest og stormende jubel hvert år. Nå får også Norge sin hoppuke i mars.

Det ble bestemt på et møte i hoppkomiteen i det internasjonale skiforbundet FIS i dag.

- Det er en historisk dag. Ingenting kan sammenlikne seg med dette, sier en jublende glad sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet. Han kaller det for det største og viktigste arrangementsgrepet i Norge noen gang.

Hoppuka blir arrangert i midten av mars. Den starter i Holmenkollen lørdag 11. mars. Deretter forflytter den seg videre til Lillehammer tirsdag, Trondheim torsdag og Vikersund lørdag.

- Det er en historisk mulighet vi er blitt tildelt. Forvalter vi dette på riktig måte, kan det bli det største og viktigste sports- og kulturarrangementet i Norge, sier Bråthen.

Og allerede i vinter braker det løs.

- Om vi nå klarer å samle alle gode krefter, vil uante muligheter for hoppsporten, skiforbundet og norsk idrett åpne seg. Dette er en stor dag for alle som er glade i norsk hoppsport, erklærer Bråthen.

FOLKEFEST:  Den tysk-østerrikske hoppuka er en folkefest av dimensjoner. Nå håper Norge å få til noe liknende. Her takker Thomas Diethart fra Østerrike publikum etter seieren i Bischofshofen i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FOLKEFEST: Den tysk-østerrikske hoppuka er en folkefest av dimensjoner. Nå håper Norge å få til noe liknende. Her takker Thomas Diethart fra Østerrike publikum etter seieren i Bischofshofen i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart