Hopp-Norge på kulen

Hopperne er blitt sterkere, har topp utstyr og et trenerteam som er blant verdens beste. Likevel går det skeis i plastrennene.

- Det vi har prestert hittil, er ikke bra nok. Vi er skuffet, og må jobbe knallhardt for å få god framgang i lørdagens Grand Prix-renn i Bischofshofen. Et par dårlige renn må vi tåle. Blir det tre-fire, kan man begynne å lure, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Langt fram

I Grand Prix-premieren i Hinterzarten 6. august ble Norge nummer ni i lagkonkurransen, 593 poeng bak det tyske vinnerlaget. I det individuelle rennet dagen etter ble Roar Ljøkelsøy nummer åtte, 9,5 poeng bak vinneren Wolfgang Loitzl. I Zakopane sist lørdag var Sigurd Pettersen best av nordmennene på 23. plass, 51,8 poeng bak seierherren Jakub Janda.

- Selvtilliten kommer gjennom gode resultater. Det har vi ikke hatt hittil i plastsesongen. Vi har veldig tro på at opplegget vi har valgt, er riktig, og vet hva løperne står for. Nå gjelder det å ha is i magen, og begynne å få resultater. God framgang i Bischofshofen vil gi oss den nødvendige selvtilliten, sier Clas Brede Bråthen.

Lobben ny mann

Til og med i morgen trener landslagshopperne (minus langtidsskadde Bjørn Einar Romøren) i Bergiselbakken i Innsbruck. I lørdagsrennet i Bischofshofen blir laget styrket med COC-hopperen Thomas Lobben. Forhåpentlig får vi se ei helt annen resultatliste i den plastbelagte Paul Ausserleitnerbakken enn i Zakopane, hvor den ene norske kulhopperen avløste den andre. Selv om det bare er august, og nordmennene ikke satser på plasthoppingen, hører det ingen steder hjemme å bli nummer 23 (Sigurd Pettersen), 30 (Henning Stensrud), 35 (Roar Ljøkelsøy), 37 (Daniel Forfang) og 44 (Tommy Ingebrigtsen).

Sommer-Grand Prix avsluttes med renn i Hakuba 10. og 11. september. Dit reiser trioen Jon Aaraas, Lars Bystøl og Anders Bardal.

NEDTUR: De norske hopperne har skuffet så langt i sommerens Grand Prix-renn.