Hopp-Norge rystet

Rammet av dødsfall, sykdom og skader: - Jeg har ikke vært borti maken, på noen måte, sier sportssjef Clas Brede Bråthen etter et brutalt år.

HARDT PRØVET MILJØ: - Vi er alle klar over faren med skader. Men når folk dør - eller får alvorlig sykdom - så er det ting du ikke er forberedt på, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen. Foto: NTB scanpix
HARDT PRØVET MILJØ: - Vi er alle klar over faren med skader. Men når folk dør - eller får alvorlig sykdom - så er det ting du ikke er forberedt på, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske hoppmiljøet har lagt bak seg det mest dramatiske året noensinne. Dødsfall, sykdom og skader skaker miljøet.

Før helga skjedde det igjen: Anders Fannemel (28) falt under et treningshopp i Polen og ødela korsbånd og menisk. Hele sesongen går i vasken.

Nok en gang fikk sportssjef Clas Brede Bråthen en dramatisk sak i fanget. Og langt verre har det vært:

I desember ble Hopp-Norge lammet av Thea Klevens plutselige dødsfall. Bare tre dager før Fannemels fall, ble det kjent at markedssjef og tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren har fått kreft.

- Jeg har ikke vært borti maken, på noen måte. Dette er personer du har en god relasjon til, sier Bråthen til Dagbladet.

- Vi er alle klar over faren med skader. Men når folk dør - eller får alvorlig sykdom - så er det ting du ikke er forberedt på. Da er det godt å se at vi er en sammensveiset gjeng i hoppfamilien som tar vare på hverandre.

Stor fare

Skihopping er en sport for de tøffeste gutta og jentene i klassen. Sporten er forbundet med stor fare. Du kan være frisk som en fisk i det ene øyeblikket. I det andre øyeblikket - med et stygt fall - kan du havne i rullestol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer