Kollen

Hopp-oppgjør: - Meningsløst

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, synes ikke femmil og hopprenn bør arrangeres på samme dag i Holmenkollen. - Det er helt meningsløst, sier han.

KLAR TALE: Sportssjef Clas Brede Bråthen mener hopp og langrenn burde arrangeres på atskilte helger i Holmenkollen. Her fra herrenes femmil i Holmenkollen 2018. Søndag Kl. 11.30 går startskuddet for årets femmil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR TALE: Sportssjef Clas Brede Bråthen mener hopp og langrenn burde arrangeres på atskilte helger i Holmenkollen. Her fra herrenes femmil i Holmenkollen 2018. Søndag Kl. 11.30 går startskuddet for årets femmil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Holmenkollen Skifestival avsluttes i dag med det mange vil hevde er et spektakulært program: Femmila for herrer og hopprenn i Holmenkollbakken for begge kjønn.

Men Clas Brede Bråthen - sportssjef og i praksis den mektigste mannen i Hopp-Norge - er ikke begeistret for løsningen.

- Jeg synes det er helt meningsløst, sier Bråthen, som har vært en varm talsperson for hoppsporten i mange år.

- Jeg tror ikke det er bra for langrenn heller. De kunne skapt sine ting på en egen helg. Og så kunne vi gjort det samme på vår helg, erklærer han.

- Dette er avgjørelser som tas av FIS (det internasjonale skiforbundet) på et overordnet nivå, svarer Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Bråthen er ærlig på at hans jobb handler om å være med på å sikre posisjonen til hoppsporten. Han har ikke sansen for at hopp, langrenn og kombinert deler arrangørsted noen helger i løpet av en sesong. I år har dette skjedd i Kuusamo, Lahti og Holmenkollen.

Mange har spådd hoppsportens død. Men sannheten er en helt annen: Tar vi utgangspunkt i seertallene på TV, er hopp verdens mest populære vinteridrett. Langrenn er ikke i nærheten når Daniel-André Tande og co. varter opp med elegante svev og får med seg store nasjoner som Tyskland, Polen og Japan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer