Hopp-opprør

Maren Lundby (26) og hoppkvinnene gir seg ikke i kampen om skiflyging. Utøvernes representant, Sarah Hendrickson, har ringt rundt til alle og varsler omkamp. - Du begynner å lure hva lederne tenker på, sier Lundby.

STJERNE: Maren Lundby var blant utøverne som ble presentert på Sognsvann i Oslo mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STJERNE: Maren Lundby var blant utøverne som ble presentert på Sognsvann i Oslo mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNSVANN (Dagbladet): Maren Lundby var et selvsagt navn da hopplandslaget ble presentert på Sognsvann i Oslo mandag. Laget består av fem kvinner og sju menn, som alle går løs på en spennende OL-sesong.

Også skiflygings-VM i Vikersund står på programmet for herrene. For Lundby og co. er realiteten at de igjen går inn i en sesong uten mulighet til å hoppe skiflyging.

Dette er situasjonen i dag. Men i kulissene er det et gryende og rasende opprør på gang.

Den amerikanske hopperen Sarah Hendrickson (26) - som nylig la opp - har engasjert seg kraftig. Dette i tillegg til Lundbys utrettelig kamp.

Hendrickson er utøvernes representant i Det internasjonale skiforbundet FIS. På et digitalt møte i hoppkomiteen 18. mai akter hun å ta omkamp på vedtaket i verdenscupkomiteen i midten av april.

Med sju mot ni stemmer ble Norges forslag om å tillate skiflyging for kvinner nedstemt. Møtet i hoppkomiteen bestemmer om vedtaket blir stående, eller om det blir omgjort.

Hendrickson har varslet at hun vil forsøke å snu stemningen. 17 nasjoner er representert på møtet, og alle har én stemme hver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer