Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trener Heinz Kuttin under press

Hopp-Østerrike tar panikkgrep: - Trist

Tar OL-hopperne ut av verdenscupen.

SLITER: Trener Heinz Kuttin har ikke fått dreis på de østerrikske hopperne denne sesongen. Foto: NTB scanpix
SLITER: Trener Heinz Kuttin har ikke fått dreis på de østerrikske hopperne denne sesongen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østerrike sliter i hoppbakken. Søndag ble bestemann nummer 15 i verdenscuprennet i Zakopane. Nå tar trener Heinz Kuttin panikkgrep.

Til helga stiller ingen OL-hoppere opp i verdenscuprennene i Willingen i Tyskland. Det melder Kleine Zeitung og andre aviser. Hensikten er åpenbar: Nå skal de trene seg i form til lekene i Sør-Korea.

- Det er trist å se at noen sliter så tungt, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet.

- De har hatt en forferdelig sesong. Det er ikke ofte du ser en sånn felles kollaps, påpeker tidligere NRK-kommentator Arne Scheie.

Østerrike har tatt ut følgende hoppere til OL: Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer, Clemens Aigner, Manuel Fettner og Michael Hayböck. De neste dagene skal de fem ligge i trening i slovenske Planica.

Uaktuelt

Sportssjef Bråthen sier det er uaktuelt for de norske hopperne å droppe helgas renn i Willingen.

TØFF SITUASJON: Sportssjef Clas Brede Bråthen føler med østerrikerne som sliter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØFF SITUASJON: Sportssjef Clas Brede Bråthen føler med østerrikerne som sliter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det hadde kanskje stilt seg annerledes hvis vi gjorde noe liknende som de har gjort. Vi har selvfølgelig spurt våre hoppere hva de ønsker. Men det er dette de lever av. Og så lenge de er konkurransedyktige, setter vi pris på at de konkurrerer, sier Bråthen.

Richard Freitag (Tyskland) leder verdenscupen foran Kamil Stoch (Polen) og Andreas Wellinger (Tyskland). Deretter følger Daniel-André Tande (Norge) og Stefan Kraft (Østerrike).

Kraft er sånn sett den eneste som har innfridd. De to neste på lista er Michael Hayböck og Manuel Fettner som er henholdsvis nummer 23 og 24 i verdenscupen. Så følger Clemens Aigner (27), Daniel Huber (32), Manuel Poppinger (34) og Gregor Schlierenzauer (36).

​I lagkonkurransene er Østerrike nesten ikke å regne med lenger. Norge har fire blant de ni beste i verdenscupen.

Søndag var østerrikerne også uheldige med vindforholdene i Zakopane. Det meste går imot dem. Forrige helg tok trener Kuttin også til orde for at de norske hoppdressene fløy bedre enn de østerrikske. Overfor østerrikske aviser stilte han spørsmål ved hva nordmennene har gjort.

Følger regelverket

- Jeg forstår ikke helt hva han mener med det. Det er vanskelig å tolke hva han mente med utsagnene ut ifra hva som sto i østerrikske aviser, sier Bråthen.

- Dressene våre har vært kontrollert gjennom hele sesongen. Selvfølgelig er de i henhold til regelverket. Hvis de mener at vi har bedre dresser enn dem, er det i så fall første gang i historien.

Sportssjefen fortsetter:

- Vi gjør som alle andre: Vi prøver å finne utstyret som fungerer best. Det er ingen hemmelighet at vi har jobbet hardt for å få det til å fungere.

- Hva er det som gjør at det fungerer?

- Om jeg hadde svaret, ville jeg aldri sagt det til deg, sier Bråthen hemmelighetsfullt.

Optimistisk

NRK-veteran Arne Scheie sier det ser positivt ut sett med norske øyne før OL. Onsdag er også Daniel-André Tande «back in business» i forbindelse med storbakke-NM i Holmenkollen. Kongsberg-hopperen sleit med magetrøbbel sist helg.

- Men jeg skriver ikke under på gullmedalje til noen, understreker Scheie.

- Hva tenker du om at hoppkometen Marius Lindvik, som ble nummer åtte i Zakopane, ikke ble tatt ut til OL?

- Laget skulle tas ut søndag morgen, basert på hva som hadde skjedd fram til da. Han var god i helga, men du må prestere over tid. Han virker innforstått med uttaket, sier Scheie.

Følgende hoppere drar til OL med det norske flagget på brystet:

Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson, Anders Fannemel og Andreas Stjernen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!