Hopp-profil (19) føler seg utbrent og tar pause

Phillip Sjøen.

LENGRE HVILE: Phillip Sjøen (19) sliter med motivasjonen. Skihopperen tar pause fra konkurranser og samlinger på ubestemt tid.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LENGRE HVILE: Phillip Sjøen (19) sliter med motivasjonen. Skihopperen tar pause fra konkurranser og samlinger på ubestemt tid.Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Phillip Sjøen (19) sliter med motivasjonen. Skihopperen tar pause fra konkurranser og samlinger på ubestemt tid.

- Han har full støtte fra Olympiatoppen og meg. Vi håper han finner tilbake. Min dør er helt åpen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Sjøen har vært omtalt som en komet i norsk skihopping de siste årene, men Bækkelaget-hopperen har slitt med skader.

- Han henger ikke helt med og sliter med sin personlige situasjon. Det er vanskelig å si (når han kommer tilbake), bekrefter Stöckl overfor NTB.

Sjøen har flere medaljer på juniornivå. Han har også sølv i NM for seniorer. Oslo-hopperen har tidligere deltatt i den tysk-østerrikske hoppuken.

- Han er sliten og utbrent. Det er blitt for mange reisedøgn. Han er lei reisene og turene. Han er veldig sliten av å tenke skihopp 24 timer i døgnet, men han elsker fortsatt skihopping, sier Stöckl.

- Aldri sett noe lignende Nå ser det ut til at østerrikeren må planlegge 2015/16-sesongen uten Sjøen, en av fem hoppere på det nye A-landslaget. Trolig blir Daniel Tande erstatter.

- Det gikk kanskje litt for fort for ham å bli stjerne med mye oppmerksomhet. Han sto plutselig i sentrum, alle ville ha en bit av ham. Det ble kanskje for mye oppmerksomhet, sier Stöckl.

Skiforbundet har tilbudt Sjøen psykolog. Han trener fortsatt med Magnus Brevig.

- Jeg er ikke spesialist på dette. Da må jeg skaffe ham de ressursene som er påkrevet. Vi har sett unge utøvere slite tidligere, men jeg har aldri sett noe lignende som er så ille, bekrefter Stöckl overfor NTB.

Kan ikke kontrollere alt Sjøen har vært svært aktiv i sosiale medier.

- Kanskje visste han ikke helt hva som ventet. Men det er vanskelig for oss. Jeg tror ikke vi kunne beskyttet ham mer. Og vi kan ikke kontrollere hva utøverne gjør på Twitter, Instagram eller Facebook, sier Stöckl.

- Er du skuffet over at en utøver du har gitt mye tillit er gått lei?

- Nei, jeg kan ikke være skuffet over det. Dette er en situasjon vi alle må forholde oss til. Jeg håper Philipp kommer tilbake. Han er en hopper med stort talent, sier østerrikeren.

Neste uke tar Stöckl med seg hopperne til Oberstdorf. Det blir den siste samlingen på plast. Snart venter også den årlige treningsleiren i Fuerteventura.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram