Hopp-profil forbløffer etter stygg skade

Thomas Aasen Markeng (19) opplevde enhver skihoppers mareritt da korsbåndet røk i desember. Nå gjør han den medisinske ekspertisen forbauset.

IMPONERER: Skihopper Thomas Aasen Markeng ligger langt foran skjema. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERER: Skihopper Thomas Aasen Markeng ligger langt foran skjema. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landslagshopperen fra Lensbygda røk korsbåndet og ødela menisken i venstrekneet da han falt i tyske Klingenthal rett før jul. Korsbåndskaden var den andre i karrieren for 19-åringen som ble spådd et internasjonalt gjennombrudd i vinter.

Noen dager i forkant av fallet i Tyskland ble han nummer fem i et verdenscuprenn i russiske Niznij-Tagil, og forrige sesong ble Markeng både juniorverdensmester og norgesmester for senior.

Det ulykksalige fallet i Klingenthal kunne knapt kommet mer ubeleilig, men siden den gang har alle piler pekt bratt oppover. Markeng har skapt forbauselse i omgivelsene de siste ukene.

– Treningen går veldig bra. Jeg er ganske langt foran skjema. Fysioterapeutene er så fornøyde at de ikke har sett et kne som er så bra etter så kort tid, sier Lensbygda-hopper når NTB treffer han i Holmenkollen.

Står opp grytidlig

Kun ti uker er gått siden han ble operert for å reparere korsbåndet og den ødelagte menisken. Kun dager etter inngrepet viste Markeng unormalt positiv progresjon. Den trenden har fortsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer