Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Hopp-Silje får støtte fra hele verden: - Den meldingen fikk meg til å gråte igjen

- Jeg er ganske lettrørt. 

HELT KNUST: Silje Opseth landet på 67,5 meter i sitt andre hopp i miks lagkonkurranse. Etterpå brøt hun sammen.  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
HELT KNUST: Silje Opseth landet på 67,5 meter i sitt andre hopp i miks lagkonkurranse. Etterpå brøt hun sammen.  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

LAHTI (Dagbladet): 17 år gamle Silje Opseth (17) var langt nede etter miks lagkonkurranse i VM søndag. Hun landet på 67,5 meter og var utrøstelig etterpå. På godt norsk var hoppet en fiasko i normalbakkerennet.

- Jeg skrek i lufta: «Faen, er det mulig?» Når jeg landet, knakk jeg sammen, fortalte Opseth til Dagbladet etterpå. Norge kom på femteplass i lagkonkurransen som ble vunnet av Tyskland. Silje følte sterk skyld.

- Hun var helt knust, sa sportssjef Clas Brede Bråthen. Ett døgn har gått. Silje og lagvenninnene er på vei tilbake til Norge når Dagbladet når henne på flyplassen i Stockholm.

- Hvordan har du det?

- Jeg har det bedre. Dagen i går var kjip. Men det er ingen grunn til å grave seg ned. Jeg må bare se framover, forteller hun.

Har strømmet på

Støttemeldingene har strømmet på det siste døgnet. Både på telefonen og i sosiale medier.

LANGT NEDE: Silje Opseth får trøst av mediesjef Bjørn Einar Romøren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Silje Opseth får trøst av mediesjef Bjørn Einar Romøren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har fått ekstremt mange meldinger fra folk som bryr seg. Det er fra alle kanter av verden - Tyskland, Polen, osv. I tillegg har jeg fått oppmuntrende kommentarer fra trenere, støtteapparatet og familie. Det setter jeg pris på.

- Er det noen meldinger som har gjort ekstra inntrykk?

- Ja, spesielt én melding fikk meg til å gråte igjen. Det var fra en hoppforeldre i teamet jeg var i før. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive meldingen. Men den betydde mye for meg. Det gikk på at det sto respekt av måten jeg hadde opptrådt på etter hoppet.

Hun fortsetter:

- Jeg er ganske lettrørt. Så jeg felte noen tårer.

Yngste deltaker

Silje går til daglig på toppidrettsgymnaset på Lillehammer. Nå er det tilbake til skolebenken. Hun var debutant i VM og den yngste deltakeren i den norske troppen.

- Jeg kan bare bygge meg sterkere. Dette kommer aldri til å skje igjen, sier hun.

17-åringen var på lag med Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Maren Lundby.

- Som lag skulle vi prestert bedre. Det var sterkt å se Silje etterpå, sier Tande.

TÅRER: - Dette kommer aldri til å skje igjen, lover Silje Opseth. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TÅRER: - Dette kommer aldri til å skje igjen, lover Silje Opseth. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sett hoppet på video. Jeg ville se hvordan det var da jeg skrek i lufta. Men nå er det bare å legge det bort, påpeker 17-åringen.

Eventyr

Å delta i VM har uansett vært et eventyr. I det individuelle rennet kom hun til finaleomgangen og på 31. plass. Og 17-åringen har blod på tann.

- Jeg har ekstremt lyst til å vise hva jeg er god for. Nå skal jeg jobbe beinhardt fram til neste VM i Seefeld om to år, erklærer hun.

Les også: Får spydige bemerkninger

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media