HOPP-STOPP?: Hopptalentet Phillip Sjøen fikk krass kritikk av landslagssjef Alexander Stöckl tidligere denne uken. Nå vurderer 20-åringen å gi seg som hopper, skriver NRK.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</span>
HOPP-STOPP?: Hopptalentet Phillip Sjøen fikk krass kritikk av landslagssjef Alexander Stöckl tidligere denne uken. Nå vurderer 20-åringen å gi seg som hopper, skriver NRK.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Skihopp:

Hopp-talentet Phillip Sjøen vurderer å legge opp

Ikke i planene til landslagssjefen.

Hopptalentet Phillip Sjøen fikk krass kritikk av landslagssjef Alexander Stöckl tidligere denne uken. Nå vurderer 20-åringen å gi seg som hopper, skriver NRK.

I et intervju med NTB tidligere denne uken sa Stöckl at 20-åringen ikke var med i hans planer for denne sesongen og at han savnet ydmykhet hos unggutten.

– Jeg kjenner han ikke godt nok til å si hva som mangler, men jeg føler at han som idrettsutøver i sin helhet mangler en viss ydmykhet, sa østerrikeren.

– Er han med i dine planer i vinter?

– Nei, svarte Stöckl.

Nå forteller unggutten at han vurderer å legge hoppskiene på hylla – for godt.

– Ja, jeg har vært inne på tanken om det. Jeg har forsøkt å utsette det lengst mulig, sier han til NRK.

Sjøen fikk sitt gjennombrudd i 2014 da han gikk til topps i Sommer Grand Prix, men siden den gang har skader og tynnslitt motivasjon satt en stopper for toppresultatene på snø.

– Jeg sitter litt på gjerdet og avventer. Jeg håper motivasjonen kommer tilbake, sier Sjøen til kanalen.

Han forteller også at han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra landslagssjefen.

– Jeg har ikke pratet med han siden jeg ble en del av B-laget. Det er litt spesielt å lese avisene og se at landslagstreneren kommer med personlige meninger om utøvere. Det er merkelig at han ikke tar det direkte med meg, sier Sjøen, som i ettertid fikk en epost fra Stöckl.

– Han unnskyldte seg med at det hadde blitt blåst opp mer enn det som var ment.

Verdenscuphopperne starter torsdag sesongen med kvalifisering i Ruka.

(NTB)